GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θαυμαστής του Τραμπ και της Λεπέν ο δράστης του μακελειού στο Κεμπέκ

Γνωστός για την υποστήριξή του στην ακροδεξιά Γαλλίδα πολιτικό Μαρίν Λεπέν αλλά και τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν, στους διαδικτυακούς κύκλ...


Γνωστός για την υποστήριξή του στην ακροδεξιά Γαλλίδα πολιτικό Μαρίν Λεπέν αλλά και τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν, στους διαδικτυακούς κύκλους, ο 27χρονος Γαλλο-καναδός Αλεξάντρ Μπισονέτ, ο άνδρας που άνοιξε χθες πυρ σε τέμενος στο Κεμπέκ του Καναδά σκοτώνοντας έξι ανθρώπους.

Ο νεαρός αντιμετωπίζει κατηγορίες για έξι ανθρωποκτονίες και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και, σύμφωνα με την αστυνομία, έδρασε μόνος.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν ήταν γνωστός στις αρχές αλλά ανάρτηση σε ομάδα υπέρ των προσφύγων στο Facebook έγραψε πως «δυστυχώς ήταν γνωστός σε πολλούς ακτιβιστές του Κεμπέκ για τις θέσεις του υπέρ της Λεπέν και τις αντιφεμινιστικές τοποθετήσεις του στο πανεπιστήμιο Laval όπου φοιτούσε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Στο προφίλ του στο Facebook ο Μπισονέτ αναφέρει επίσης, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, πως του αρέσουν η Λεπέν, ο Τραμπ, το αποσχιστικό Parti Quebecois, το αριστερό Νέο- δημοκρατικό κόμμα του Καναδά, οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις οι Megadeath και η τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι.

Συμφοιτητής του στο πανεπιστήμιο ανέφερε πως συχνά διαφωνούσαν λόγω των απόψεων του Μπισονέτ για τους πρόσφυγες και την υποστήριξή του στη Λεπέν και τον Τραμπ.

Άλλος συμφοιτητής του τον χαρακτήρισε «περιθωριοποιημένο φυτό»  προσθέτοντας πως ήταν αχώριστοι με τον δίδυμο αδελφό του. «Διάβαζε πολύ, ήξερε πολλά από ιστορία αλλά και για σύγχρονα θέματα, πολιτική, τέτοια πράγματα» δήλωσε «ήταν απλώς κάπως μοναχικός, πάντα με τον δίδυμο αδελφό του, δεν είχε φίλους. Δεν ήταν δυνατός ούτε σωματώδης, πιθανώς περνούσε και λίγο δύσκολα, ίσως δεν τον έπαιρναν και πολύ στα σοβαρά. Ήταν ο τύπος που θα του έκαναν πλάκα».

ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΕΜΠΕΚ

ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΕΜΠΕΚ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση