GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τελευταίο αντίο στον Κυριάκο Αμοιρίδη – ΦΩΤΟ

Αυτή την ώρα τελείται στη Θεσσαλονίκη, με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών, δημοσία δαπάνη, η κηδεία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία,...


Αυτή την ώρα τελείται στη Θεσσαλονίκη, με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών, δημοσία δαπάνη, η κηδεία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη.

Στο κοιμητήριο βρίσκεται άγημα του στρατού και στρατιωτική μπάντα, ενώ το φέρετρο έχει τυλιχθεί με την ελληνική σημαία. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, «καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας ο Κυριάκος Αμοιρίδης υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα». Ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της πρεσβείας καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014.

Καίριας σημασίας, υπήρξε επίσης η συμβολή του στη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2015».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση