GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φώφη Γεννηματά: Οι ελιτίστικες κινήσεις δεν έχουν καμία τύχη

Ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα της ενότητας στην Κεντροαριστερά έστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνεδρίαση τη...


Ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα της ενότητας στην Κεντροαριστερά έστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αναμένοντας την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη σύμπραξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Ελιτίστικες κινήσεις που διασπούν και αποδυναμώνουν, που αντιστρατεύονται και δεν υπηρετούν την συνοχή και τη δυναμική της παράταξης, δεν έχουν καμιά απήχηση στην κοινωνία. Δεν έχουν καμία τύχη», σημείωσε με νόημα.

Ταυτόχρονα, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν μοιράζει συγχωροχάρτια σε κανέναν, συμπληρώνοντας πως «όλοι έχουμε κριθεί και συνεχίζουμε να κρινόμαστε από τους πολίτες».

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί ως «ημέρες ενότητας της Κεντροαριστεράς» και πως το ΠΑΣΟΚ ξανά ενωμένο είναι πλέον δυνατό και μπορεί μέσα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να έχει ρόλο καταλύτη, ενώ διαμήνυσε πως κεντρική στόχευση είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι η παλινόρθωση της Δεξιάς.

«Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η λίγη ακόμα παραμονή της στην εξουσία. Η παράταξή μας θα αντισταθεί. Δείχνοντας με προτάσεις και πρωτοβουλίες μας πως υπάρχει δρόμος εξόδου από την κρίση και αυτός λέγεται νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Αυτόνομη πορεία, διακριτός ρόλος, προοδευτικός λόγος είναι η γραμμή μας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αλλάξει. Η σκιώδης κυβέρνηση που έφτιαξε δείχνει πως η σκιά της δεξιάς συνεχίζει  να πέφτει βαριά. Δεν έχουν καμία πρόταση για συντάξεις, κοινωνική πρόνοια. Επιστρέφουν στην εποχή των Ζαππείων. Ναι στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι στην παλινόρθωση της δεξιάς» σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εστιάζοντας στα της αξιολόγησης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκτόξευσε ευθείες βολές κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Η κυβέρνηση είναι στα πρόθυρα συνθηκολόγησης ηττημένου. Υπογράφει ό,τι της έχουν ζητήσει. Ήδη φαίνεται να της ζητάνε νέα επώδυνα μέτρα. Ο κ. Τσίπρας δε νομιμοποιείται να δεσμεύσει τη χώρα ούτε με τέταρτο μνημόνιο, ούτε με μόνιμο κόφτη. Δε μπορεί να βαφτίζουν το κρέας-ψάρι. Προχωρούν χωρίς σχέδιο. Είναι αναξιόπιστοι. Οι επόμενες εκλογές δεν πρέπει να αποδειχθούν μία ακόμα χαμένη ιστορική ευκαιρία. Το 2017 πρέπει να είναι ορόσημο για την ήττα του λαϊκισμού. Στις επόμενες εκλογές, ο λαός πρέπει να μας δώσει τη δύναμη να επιβάλουμε την εθνική γραμμή. Αυτό που χρειάζεται είναι ουσιαστική αναδιαπραγμάτευση του κόστους εξυπηρέτησης χρέους. Είναι ένα σχέδιο ριζικών ανατροπών στην οικονομία και την κοινωνία», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση