GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχοινάς: Κανένας πολίτης της ΕΕ δεν θα υποστεί διάκριση λόγω του διατάγματος Τραμπ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διασφαλίσει ότι κανένας από τους πολίτες της δεν θα υποστεί διάκριση βάσει του διατάγματος που υπέγραψε ο Αμερικανός...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διασφαλίσει ότι κανένας από τους πολίτες της δεν θα υποστεί διάκριση βάσει του διατάγματος που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύεται προσωρινά η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτών από ορισμένες μουσουλμανικές χώρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.

«Οι δικηγόροι μας είναι σε επαφή με τους ευρωπαίους και άλλους εταίρους μας και πρόκειται να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μας δεν θα υποστούν καμία διάκριση», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέντευξη Τύπου.

Οι νομικές συνέπειες του αμερικανικού διατάγματος "δεν είναι ακόμη σαφείς" όσον αφορά στην ενδεχόμενη επίπτωσή τους στους πολίτες της ΕΕ που έχουν διπλή υπηκοότητα, εξήγησε ο κ. Σχοινάς. Τα διαθέσιμα στοιχεία για το θέμα αυτό είναι προς το παρόν "αντιφατικά", διευκρίνισε.

"Εδώ είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, και στην ΕΕ δεν κάνουμε διακρίσεις βάσει της εθνικότητας, της φυλής ή της θρησκείας, όχι μόνο στον τομέα του ασύλου αλλά και σε καμία άλλη πολιτική μας", επέμεινε, υπενθυμίζοντας την "προσήλωση" της Επιτροπής και του προέδρου της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε αυτές τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση