GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέγκλινγκ: Η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων - ΒΙΝΤΕΟ

«Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος εδράζεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ στη ...


«Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος εδράζεται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.  

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε πολύ σημαντικά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος: «Σε σχέση με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος στην Ελλάδα, αυτή την εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο του EFSF και του ESM υιοθέτησαν τις απαραίτητες νομικές αποφάσεις έτσι ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα γιατί θα μειωθεί ο κίνδυνος των επιτοκίων και θα βοηθήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». «Μιλάμε για μια ανταλλαγή ομολόγων, μιλάμε για ένα κυμαινόμενο επιτόκιο από τον EFSF και τον ESM προς τις ελληνικές τράπεζες, με ανταλλαγή συγκεκριμένων χρεογράφων», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του ESM σημείωσε πως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα οδηγήσουν σε σωρευτική μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2060.

Δείτε το βίντεο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση