GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγριεύει κι άλλο (;) ο καιρός από την Τετάρτη με χιόνια και βροχές

Κι άλλο (πόσο ακόμη;) αγριεύει ο καιρός! Η ΕΜΥ προβλέπει νέα επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη. Αυτή τη φορά, το μέτωπο της κακο...


Κι άλλο (πόσο ακόμη;) αγριεύει ο καιρός! Η ΕΜΥ προβλέπει νέα επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη. Αυτή τη φορά, το μέτωπο της κακοκαιρίας έρχεται από τα δυτικά και θα φέρει βροχές και καταιγίδες.

Η κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα προτού υποχωρήσει το δριμύ ψύχος των τελευταίων ημερών.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αναμένεται απόψε τη νύχτα να είναι κατά τόπους πιο πυκνές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, «μέχρι αύριο το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα είναι αρκετές και εκτεταμένες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι υπόλοιπες περιοχές θα έχουν σοβαρό θέμα. Μάλιστα, επειδή οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα είναι κατά τόπους έντονες, όπως στο βόρειο Αιγαίο, αλλά και στην Εύβοια και τις Σποράδες. Χιόνια αναμένονται και σε Αττική, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη, έως αύριο το απόγευμα».

Σύμφωνα με τον κ. Λάλο, στην Αττική, θα αρχίσουν οι χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας απόψε. «Θα είναι αρκετές, κυρίως στα βόρεια του νομού, και όχι μόνο στα ορεινά αλλά κατά τόπους και στα πεδινά. Αναμένεται να διαρκέσουν έως αύριο το μεσημέρι και σταδιακά να αρχίσουν να περιορίζονται. Την Τετάρτη, δεν θα πέσουν χιόνια στα πεδινά του νομού, ενώ αναμένονται βροχές και ίσως καταιγίδες».

Από το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της Ελλάδας –εξαιρείται η Αθήνα- με τα φαινόμενα να πλήττουν κυρίως τη βόρεια Πελοπόννησο και βορειότερα, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Την ίδια ώρα, προσθέτει, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και νότια), το Αιγαίο και πιθανότατα, την Κρήτη. Υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρών, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχει χιονίσει, για παράδειγμα στη νότια Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη το μεσημέρι, οπότε σιγά - σιγά θα περιορίζονται στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

«Ο παγετός συνεχίζεται δημιουργώντας προβλήματα, για παράδειγμα στη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν προλαβαίνει το θερμόμετρο να ανέβει πάνω από το μηδέν. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο από Τετάρτη και Πέμπτη στις νότιες και νοτιοανατολικές περιοχές, και στην Αττική. Στην υπόλοιπη όμως, χώρα θα διατηρηθεί αρκετά χαμηλά, όχι ίσως τόσο χαμηλά όσο τις περασμένες μέρες».

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν και στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

Επίσης θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση