GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Σε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου 2017, προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καταγγέλλοντας τον...


Σε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου 2017, προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καταγγέλλοντας τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης «για άσκηση συνδικαλιστικής δίωξης» σε βάρος του προέδρου του σωματείου τους στο Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου και «για προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου και δημόσιου συνδικαλιστικού λόγου».

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε μια σκληρή ανακοίνωση καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης «να σταματήσει τώρα την συνδικαλιστική δίωξη», η οποία όπως αναφέρει έγινε με αφορμή δηλώσεις που έκανε, με την συνδικαλιστική του ιδιότητα, ο Πρόεδρος του Σωματείου τους στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στις 15/12/2016 για την υπόθεση του Αφγανού που βίασε και σκότωσε μια 19χρονη κοπέλα στην Γερμανία.

«Κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν την χώρα όπως και την καρέκλα τους τσιφλίκι και συμπεριφέρονται σαν τσιφλικάδες ή επιστάτες που κρατάνε βούρδουλα. Είμασταν βέβαιοι ότι σε αυτήν την διαδρομή των σκοτεινών δρόμων, κάποιοι θα κατέληγαν απέναντι στην διαφορετική άποψη και θα καταντούσαν η χλεύη της ελληνικής κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι στις φυλακές παραμένουνε μαζί με την κοινωνία, το κοινό αίσθημα και το δίκαιο και όχι με τις αδιέξοδες και ιδεοληπτικές πολιτικές απόψεις», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων, αλλά και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των Φυλακών θα γίνονται κανονικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ έχει ως εξής:

“Επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει την προκλητική συμπεριφορά και τον απολυταρχικό τρόπο διοίκησης του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, ο οποίος τόσο επί υπουργίας Παρασκευόπουλου, όσο και τώρα συνεχίζει απρόσκοπτα «το έργο του».

Ως φαίνεται το θράσος είναι απύθμενο, δεν γνωρίζει όρια και πλέον εντελώς απροκάλυπτα σε αυτήν την ντροπιαστική ατζέντα ήρθε να προστεθεί η πρωτόγνωρη απόφαση για την άσκηση συνδικαλιστικής δίωξης στον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου. Αυτή τη φορά ο Πρόεδρος του Σωματείου μας «υπέπεσε στο μέγα ατόπημα» να κάνει δημόσιες δηλώσεις στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα (15/12/2016) με την συνδικαλιστική του ιδιότητα ως πρόεδρος σωματείου για την υπόθεση του Αφγανού που βίασε και σκότωσε μια 19χρονη κοπέλα στην Γερμανία. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αυτή συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο και συντάραξε όχι μόνο την Ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, καθώς ο Αφγανός είχε κρατηθεί στο ΕΚΚΝ Βόλου και είχε αποφυλακιστεί με τις ειδικές ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Δυστυχώς τέτοιου είδους γεγονότα σε κάποιους δεν αρέσουν, κάποιοι άλλοι ξινίζουν και ορισμένοι άλλοι χάνουν την ψυχραιμία τους και ασκούν πειθαρχικές και ουσιαστικά συνδικαλιστικές διώξεις διότι «δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».

Κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν την χώρα όπως και την καρέκλα τους τσιφλίκι και συμπεριφέρονται σαν τσιφλικάδες ή επιστάτες που κρατάνε βούρδουλα. Είμασταν βέβαιοι ότι σε αυτήν την διαδρομή των σκοτεινών δρόμων, κάποιοι θα κατέληγαν απέναντι στην διαφορετική άποψη και θα καταντούσαν η χλεύη της ελληνικής κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι στις φυλακές παραμένουνε μαζί με την κοινωνία, το κοινό αίσθημα και το δίκαιο και όχι με τις αδιέξοδες και ιδεοληπτικές πολιτικές απόψεις.

Ντροπή τους, γιατί κατάντησαν να θεωρούν την διαφορετική άποψη και το δημόσιο λόγο πραγματικό τους εχθρό, στοχοποιώντας και υποτάσσοντας το υπηρεσιακό καθήκον ή την συνδικαλιστική δράση στις ονειρώξεις τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπηρετούν τα ίδια ιδανικά με την αριστερά της πατρίδας, της οικογένειας, της κοινωνίας και του λαού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής για άσκηση συνδικαλιστικής δίωξης σε βάρος του προέδρου του σωματείου μας στο Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου και για προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου και δημόσιου συνδικαλιστικού λόγου. Υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω είναι νομοθετικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τόσο από το άρθρο 23 του Συντάγματος, το νόμο 1264/1982, πολλές διεθνής συμβάσεις όπως η ΔΣΕ87/1948 περί συνδικαλιστικής ελευθερίας, η ΔΣΕ139/1971 για την προστασία των εκπροσώπων των εργαζομένων, το άρθρο 23 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το άρθρο 22 του Διεθνούς Συμφώνου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, το άρθρο 11 για την συνδικαλιστική ελευθερία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού χάρτη και το άρθρο 12 του χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να σταματήσει τώρα την συνδικαλιστική δίωξη και να βάλει φρένο σε αυτήν την κατάντια και τον κατήφορο.

  Προκηρύσσουμε προειδοποιητικές Στάσεις Εργασίας ως εξής:

  Τρίτη 24/1/2017 από 07:00 έως 10:00 και από 14:00 έως 17:00

  Τετάρτη 25/1/2017 από 07:00 έως 10:00 και από 14:00 έως 17:00

  Πέμπτη 26/1/2017 από 07:00 έως 10:00 και από 14:00 έως 17:00

  Παρασκευή 27/1/2017 από 07:00 έως 10:00 και από 14:00 έως 17:00

Κατά την διάρκεια των Στάσεων Εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν:

1)    Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων

2)    Επισκεπτήρια συνηγόρων

3)    Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των Φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

Κάθε πρωτοβάθμιο όργανο που θα αποφασίσει να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση οφείλει με ενέργειές του να ενημερώσει τις κατά τόπους Δικαστικές, Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές, καθώς και τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση