GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - Καθημερινές καταγγελίες για το ΕΣΥ

Καθημερινές είναι οι καταγγελίες για δυσλειτουργίες του δημόσιου συστήματος Υγείας. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δη...


Καθημερινές είναι οι καταγγελίες για δυσλειτουργίες του δημόσιου συστήματος Υγείας. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, προχθές (16/1) 78 διασωληνωμένοι ασθενείς δεν βρήκαν κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και εξυπηρετήθηκαν μόλις πέντε περιστατικά. Οι μεγάλες αναμονές για ΜΕΘ οφείλονται σε μεγάλο βαθμό από τα κρούσματα εποχικής γρίπης αυτόν το μήνα. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών η προσέλευση των ασθενών αυξήθηκε κατά 30% και η αναμονή των ασθενών ξεπερνάει τις οκτώ ώρες.
Η γρίπη αλλά και η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών οδήγησαν σε σημαντική μείωση του αίματος στα νοσοκομεία, όπως καταγγέλλουν πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Χθες, στο Παίδων Αγία Σοφία δεν μεταγγίστηκαν 20 ασθενείς καθώς υπάρχει έλλειψη σε αίμα και αυτό αξιοποιείται με το… σταγονόμετρο. «Οι αιμοδότες με τη γρίπη αρρωσταίνουν και δεν πάνε να δώσουν αίμα. Αλλά είναι και θέμα ελλείψεων. Στο “Παίδων” μεταγγίζονται τακτικά 700 ασθενείς και πρέπει οπωσδήποτε το τμήμα αιμοδοσίας να ενισχυθεί με δύο – τρία άτομα. Εάν υπήρχαν άνθρωποι, θα έμενε και η αιμοδοσία περισσότερες ώρες ανοιχτή σε πολλά νοσοκομεία», τονίζει ο Βάνα Μυρίλλα, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ).
Την ίδια στιγμή, την έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων στο Λαϊκό Νοσοκομείο κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τονίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα, για ακόμη μια φορά, ακυρώθηκαν προγραμματισμένες θεραπείες καρκινοπαθών. «Η αναβολή των θεραπειών μπορεί να έχει δυσμενή επίπτωση στην αποτελεσματικότητά τους και σε κάθε περίπτωση συνιστά παραβίαση της ορθής επιστημονικής πρακτικής. Επίσης, βάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία την ευαίσθητη ομάδα των ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έρχονται από την επαρχία για να κάνουν τη θεραπεία τους. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί», σημείωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση