GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυπριακό - Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με χάρτες στη Γενεύη

Συνολικά 92,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους είναι υπό διαπραγμάτευση για το εάν θα περιληφθούν υπό ελληνοκυπριακή ή τουρκοκυπριακή διοίκ...


Συνολικά 92,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους είναι υπό διαπραγμάτευση για το εάν θα περιληφθούν υπό ελληνοκυπριακή ή τουρκοκυπριακή διοίκηση, μέσα από το 1% το οποίο τίθεται υπό συζήτηση για να υπάρξει συμφωνία σε χάρτη, δηλαδή 28,2%-29,2%, αν λάβει κανείς υπόψη το σύνολο της έκτασης της Κύπρου σε τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει η ελληνοκυπριακή πλευρά για το εδαφικό και τα οποία περιλαμβάνουν δικαίωμα επιστροφής σε 100 χιλιάδες πρόσφυγες, επέκταση των ακτογραμμών υπό Ε/κ διοίκηση, επιστροφή εδαφών που είχαν ψηλή συγκέντρωση πληθυσμού πριν το 1974 και εδάφη που έχουν ιστορική, αρχαιολογική ή θρησκευτική σημασία, αλλά και με βάση τους χάρτες που ετοιμάστηκαν στα σχέδια Ανάν 2 και 5, ένας πιθανός χάρτης τον οποίο μπορεί να καταθέσει ως αρχή για διαπραγμάτευση είναι ο ακόλουθος:

Ο χάρτης αυτός θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση και άρα, δεν μπορεί να θεωρείται ως ο χάρτης της συμφωνίας.

Από την πλευρά της, η τουρκοκυπριακή πλευρά αναμένεται να ετοιμάσει χάρτη, ο οποίος να κινείται στο μάξιμουμ, δηλαδή στο 29,2%. Η διαπραγμάτευση, αναμένεται ότι θα βρει μέση λύση ανάμεσα στο 28,5% - 28,7% για να είναι η λύση αποδεκτή.
ΠΗΓΗ: Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση