GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παππάς: Αναγκαία η διαμόρφωση ενός εθνικού κοινωνικού μετώπου διαπραγμάτευσης

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός εθνικού κοινωνικού μετώπου διαπραγμάτευσης ώστε να πετύχει η χώρα τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 να εί...


Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός εθνικού κοινωνικού μετώπου διαπραγμάτευσης ώστε να πετύχει η χώρα τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 να είναι μειωμένα και η μία μονάδα που αντιστοιχεί σε 2 δισ. ευρώ να δοθεί για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε στο Επιμελητήριο Κοζάνης με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Κατά τη σύσκεψη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Κυριακίδης και εκπρόσωποι των άλλων φορέων ζήτησαν επειγόντως στήριξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή διότι, όπως είπαν, έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κρίση. Οι επιχειρήσεις τους δεν μπορούν να πάνε στο εξωτερικό και αναγκαστικά όσες δεν αντέξουν θα κλείσουν, επισήμαναν, με τεράστιες επιπτώσεις για την απασχόληση. Ενδεικτικά ανέφεραν ότι η οικοδομική δραστηριότητα έχει μειωθεί κατά 90%.

"Βρήκαμε ...Παππά και θα τα ακούσετε", είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στην αρχή της ομιλίας του, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα από τα θέματα τα οποία αναφέρονται δεν είναι της αρμοδιότητας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Τον λόγο πήρε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος είπε ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση με στόχο την τόνωση της αγοραστικής ικανότητας γιατί, όπως είπε, "δεν υπάρχει χρήμα στην αγορά και δεν μπορεί να κινηθεί η οικονομία".

Στο κλείσιμο της σύσκεψης, ο κ. Παππάς είπε ότι πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες πολιτικές για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας ότι έχει πληγεί περισσότερο από άλλες περιοχές της χώρας.

Απαντώντας στα αιτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των φορέων, είπε ότι βλέπει θετικά το να δοθεί παράταση τριών μηνών στις ληξιπρόθεσμες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές επιχειρηματιών της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες λήγουν στο τέλος Ιανουαρίου, όπως και το να υπάρχει ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός, καθώς και την κεφαλαιοποίηση των εισφορών. Σημείωσε, ωστόσο, ότι τα τρία αυτά ζητήματα θα τα δει η κυβέρνηση μετά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε επίσης να στηρίξει το ζήτημα της μετεγκατάστασης οικισμών και τη συνέχιση του προγράμματος "Εξοικονομώ κατ' οίκον".

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο υπουργός περπάτησε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και μετέβη στο δημαρχείο για τη συνάντηση με τον δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη. Στη διάρκεια της διαδρομής αντάλλαξε χειραψίες με πολίτες.

Τον κ. Παππά συνοδεύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεοφύλαχτος, Δημήτρης Δημητριάδης και Γιώργος Ντζιμάνης, και κομματικά στελέχη.

1 σχόλιο

  1. Στην Αμερική το λέμε σύστημα [Μπαμπούσκα] έχω {1}εταιρεία ιδρύω μια άλλη {2} εταιρεία και αγοράζω ΤΗΝ {1} εταιρεία αφού πρώτα την έχω ΧΡΈΩΣΗΣ η και χρεοκοπήσει...

    Όμως από έρευνες το σύστημα δουλεύει πιο ΚΑΛΆ όταν στην [Μπαμπούσκα] εμπλέκονται άλλες εταιρείες με τέλειος διαφορετικά πρόσωπα ΆΛΛΑ και αντικείμενα..Άλλα με το ίδιο ΚΟΛΠΟ.. Ο ένας Πτωχευμένος αγωραζει τον ΆΛΛΟ.. με ΚΡΑΤΙΚΆ ΧΡΉΜΑΤΑ δ.λ χρήματα του ΛΆΟΥ

    Σάλλας!!! Τραπεζίτης χρόνια μερικοί τον λένε {έξυπνο} ΆΛΛΑ γιατί πτωχεύσαν οι τράπεζες που διοικούσε !!! το πρώην ΚΡΑΤΟΣ και το ΝΥΝ πάντα της ανακεφαλαιοποίουσαν με χρήματα από το κράτος, η με το ΕΚΑΣ τον ανάπηρων;;;

    Αυτό το ΕΚΑΣ που σας χαζοχαρούμενος γυρνούσε ο Τσίπρας και έλεγε στον ΚΌΣΜΟ {{ ΘΑ ΣΑΣ ΚΌΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΣ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΊ}} Και τον ΚΑΤΑΞΕΦΤΊΛΙΣΑΝ οι Δ-Θεσμοί βάζοντας τον να το ΚΌΨΗ ΑΥΤΟΣ....Και οι δεξιοί να χαίρονται.. ΆΛΛΑ να μην λένε ότι ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΈΡΟΥΜΕ ..Η μήπως άκουσε κάνεις να το ΛΈΕΙ ο Μητσοτάκης η το ΠΑΣΟΚ και τους ΆΔΙΚΟ ;;;!!!!..

    Το ΕΚΑΣ με εισοδηματικά κριτήρια για τους άνω τον 67 ετών... η με αναπηρίες άνω του 80%.... ΤΟ ΠΑΛΈΨΑΜΕ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΈΡΑΜΕ ΛΈΝΕ ΟΙ ξευτελισμένοι...ΌΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΩΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΈΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ ΦΕΥΓΗΣ ...ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΈΝΕ ΚΑΙ ΧΑΊΡΟΝΤΑΙ...θα το επαναφέρουν;;; ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΧΙ....ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΊΡΟΝΤΑΙ...

    Υ.Γ..Κρύψετε, σώσετε ότι μπορείτε... το ΜΑΤΣ ΕΊΝΑΙ ΚΆΡΑΣΤΗΜΈΝΟ ...

    Uros..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση