GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβλήματα στη Χίο από τη χιονόπτωση – Η πυροσβεστική μετέφερε ασθενή στο νοσοκομείο - ΦΩΤΟ

Με ειδικό όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ένας κάτοικος του χωριού Συκιάδα στη Χίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Η πυκνή χιονόπτωση που ...


Με ειδικό όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ένας κάτοικος του χωριού Συκιάδα στη Χίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η πυκνή χιονόπτωση που πλήττει το νησί έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, ενώ οι δρόμοι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια.

Ο κάτοικος της Συκιάδας μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσιο Γενικό Νοσοκομείου όπου θα υποβληθεί σε αιμοκάθαρση.

Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί

Μάχη, προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι, κυρίως στο βόρειο κομμάτι του νησιού, δίνουν ως αυτήν την ώρα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Δήμου Χίου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, υπάρχουν προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας πλευράς του νησιού.

Ιδιαίτερη προσοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται κατά την ανάβαση στον Προβατά, από το Αίπος μέχρι το 18o χλμ και από εκεί μέχρι και τη Βολισσό (ιδιαίτερη προσοχή στον Άγιο Ισίδωρο Πιτυούς και στο Γιαννάκι), καθώς και στον οδικό άξονα που συνδέει τη Λαγκάδα με τα Καρδάμυλα.

Εξαιτίας του παγετού, πέντε οδηγοί αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στον δρόμο από Λαγκάδα προς Καρδάμυλα, στο ύψος του Δελφινίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής, αλλά και οχήματος της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για να απεγκλωβιστούν.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και χωριά όπως η Συκιάδα, αλλά και η παραθαλάσσια Λαγκάδα έχουν καλυφθεί από το χιόνι.

Η Τροχαία εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση