GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλβανός βουλευτής: Ρατσιστικό κράτος η Ελλάδα, δε σέβεται τη νομοθεσία

“Ρατσιστικό κράτος” που “δε σέβεται τις θεμελιώδεις ελευθερίας” χαρακτηρίζει την Ελλάδα σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αλβανός βουλευ...


“Ρατσιστικό κράτος” που “δε σέβεται τις θεμελιώδεις ελευθερίας” χαρακτηρίζει την Ελλάδα σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αλβανός βουλευτής Πίρο Λουτάι, με αφορμή τις αντιδράσεις για τις φωτογραφίες φαντάρων που εμφανίζονται να κάνουν με τα χέρια το σύμβολο του αλβανικού αετού.

Όπως υποστηρίζει ο Λουτάι,”το Υπουργείο Άμυνας δεν είχε κανένα λόγο να θεωρήσει επικίνδυνο τον σχηματισμό του συμβόλου του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής”, ενώ αναφέρεται ονομαστικά στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, σχολιάζοντας ότι η “εκλογική κατρακύλα” στην οποία βρίσκεται το κόμμα του “δε δικαιολογεί τις προσωπικές κινήσεις του”.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο Αλβανός βουλευτής αναφέρει:

«Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος λαμβάνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις θεμελιώδεις ελευθερίες που παρέχονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις, αλλά και την εσωτερική του νομοθεσία. Το Υπουργείο Άμυνας δεν είχε κανένα λόγο να θεωρήσει επικίνδυνο τον σχηματισμό του συμβόλου του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής.

Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να αναλάβουν δράση κατά δεκάδων ελληνικών σημαιών , που βρίσκονται σε όλα τα αλβανικά διαμερίσματα, κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας. Ωστόσο, αυτό το είδος της πίεσης, που προέρχεται από τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, είναι επαναλαμβανόμενο και ποταπό, ενάντια σε μία γείτονα χώρα και ένα ομόλογο μέλος του ΝΑΤΟ.

Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του Πάνου Καμμένου, που βρίσκεται σε εκλογική κατρακύλα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τις προσωπικές κινήσεις του σε βάρος της αμοιβαιότητας μεταξύ των δύο γειτόνων. Ελπίζουμε σε μια διπλωματική λύση με την ελληνική κυβέρνηση πάνω σε αυτό το πρόβλημα, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση