GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΟΚ! Σε ...κοινόβιο ζουν γιατροί και νοσηλευτές στο (πολυδιαφημισμένο) Νοσοκομείο της Σαντορίνης!

Εκαναν «hot spot» το εγκαταλειμμένο Κέντρο Υγείας για νοσηλευτές και γιατρούς οι οποίοι αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον από το πολυδιαφη...

Εκαναν «hot spot» το εγκαταλειμμένο Κέντρο Υγείας για νοσηλευτές και γιατρούς οι οποίοι αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον από το πολυδιαφημισμένο νοσοκομείο του νησιού.

Το μοναδικό έργο που έχει να λέει ότι παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Υγείας, το Νοσοκομείο Σαντορίνης, κινδυνεύει να μετατραπεί σε νοσοκομείο-φάντασμα λίγους μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του. Μετά τη φιέστα των εγκαινίων, αυτό που έμεινε είναι οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για να βρουν κατοικία. Μπροστά στην αδυναμία να βρεθεί οίκημα, το υπουργείο Υγείας τούς παραχώρησε το παλαιό Κέντρο Υγείας του νησιού για να στεγαστούν.

Έτσι, ένα ιατρικό... κοινόβιο λειτουργεί πλέον στη Σαντορίνη, με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να έχουν μετατρέψει αναγκαστικά σε σπίτι τους τούς παλαιούς θαλάμους νοσηλείας. Ηδη εννέα γιατροί, οι οποίοι δεν άντεξαν αυτήν την κατάσταση, εγκατέλειψαν τη Σαντορίνη αφήνοντας κενές τις θέσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι...

Από την ημέρα που άνοιξε τις πόρτες του το πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, έχουν αποχωρήσει από αυτό ένας νεφρολόγος, δύο γενικοί γιατροί, ένας οφθαλμίατρος, δύο γενικοί χειρουργοί, δύο ορθοπεδικοί και μία καρδιολόγος.

Έχουν απομείνει όχι περισσότεροι από 16 μάχιμοι γιατροί ενώ, αντίθετα, παρατηρείται σωρεία προσλήψεων σε διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό, σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών αρχόντων που κάνουν λόγο για χειρισμούς εν κρυπτώ με συνοπτικές διαδικασίες, για διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν, για ένα έωλο εγχείρημα χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς χρηματοδότηση και συνέχεια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης εξακολουθεί να λειτουργεί από την πρώτη μέρα χωρίς αξονικό τομογράφο, όπως και ότι διαθέτει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αλλά δεν υπάρχει γιατρός να τη λειτουργήσει.

Αυτά και άλλα πολλά τραγελαφικά συμβαίνουν στο νησί του ηφαιστείου, τα οποία σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν πράγματι το Νοσοκομείο Σαντορίνης δημιουργήθηκε σε έναν από τους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο τουριστικούς προορισμούς ή τελικά πρόκειται για εικονική πραγματικότητα και τα θεμέλια έπεσαν σε κάποιο απόμερο και τριτοκοσμικό μέρος του πλανήτη.

Γιατί μόνο σε ένα τέτοιο μέρος θα μπορούσε να αιτιολογηθεί το γεγονός να κοιμάται το προσωπικό ενός νοσοκομείου σε ένα εγκαταλειμμένο και σφραγισμένο -υποτίθεται- κτίριο.
Ναι, σωστά διαβάσατε. Σε θαλάμους και δωμάτια που άλλοτε χρησιμοποιούνταν για την περίθαλψη ασθενών και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

Στην Ελλάδα του 2017, όπου κατά δήλωση του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη υπάρχει «πλήρης ικανοποίηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον χώρο της υγείας», το προσωπικό του εν λόγω νοσοκομείου φιλοξενείται στα μουλωχτά στα δωμάτια ενός κτιρίου όπου μέχρι και πριν από λίγους μήνες στεγαζόταν το πρώην Κέντρο Υγείας.

Σήμερα, λοιπόν, το κτίριο που κάποτε η Κοινότητα Θήρας το παραχώρησε στο υπουργείο Υγείας, με αναφορά, όμως, σε ρήτρα να χρησιμοποιείται ως χώρος κατασκευής υγειονομικής μονάδας και να επιστραφεί σε αυτήν εάν αυτό δεν ήταν δυνατόν, λειτουργεί άτυπα… ως ξενώνας Γ’ κατηγορίας. Με τις ευλογίες μάλιστα του υπουργείου Υγείας, καθώς οι αρμόδιοι παρέδωσαν τα κλειδιά του κεντρικού κτιρίου και των δωματίων στο προσωπικό του νοσοκομείου με τη σύσταση «να μείνει μεταξύ μας».

Βέβαια, ούτε οι νοσηλευτές, ούτε οι γιατροί περίμεναν ότι, πατώντας το πόδι τους στο νησί για να αναλάβουν πόστα, οι ανεπίσημες διαβεβαιώσεις πολιτικών παραγόντων για παροχή δωρεάν ή επιδοτούμενης στέγης θα περιλάμβαναν διαμονή σε κοινόβια.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, το κτίριο όχι μόνο δεν επεστράφη, αλλά στα ενδότερά του δημιουργήθηκε ένα κανονικό κοινόβιο, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

Μια άτυπη κατάληψη προκειμένου να βολευτεί το χαμηλόμισθο προσωπικό του νοσοκομείου ώστε να μη διακινδυνεύσει να καεί ξαφνικά και ολοσχερώς το δημιούργημα-πυροτέχνημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να διαψευστούν οι βαρυσήμαντες δηλώσεις των εγκαινίων που έλεγαν ότι «μπορούμε και ανοίγουμε καινούρια νοσοκομεία με καινούριες αναβαθμισμένες υπηρεσίες».
Λες και δεν ήξεραν από την αρχή ότι εδώ και χρόνια η Σαντορίνη αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό με υψηλό κόστος διαβίωσης.

Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός κ. Πολλάκη, που πραγματοποίησε και επέμβαση αιμορροϊδεκτομής για να δείξει οτι το νοσοκομείο λειτουργεί υποδειγματικά


Τριτοκοσμικές εικόνες

Η εικόνα μιλά από μόνη της. Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σαντορίνης κοιμόντουσαν, στην αρχή τουλάχιστον, στα μεταλλικά κρεβάτια νοσηλείας του Κέντρου Υγείας και για να ζεσταθούν χρησιμοποιούσαν ηλεκτρικές κουβέρτες. Μετά από διαμαρτυρίες κατάφεραν να αντικαταστήσουν τα σκληρά κρεβάτια με άλλα πιο αναπαυτικά, τα οποία πήραν από ξενοδοχειακές μονάδες που δεν τα χρειάζονταν λόγω ανακαίνισης.

Οπως μπορείτε να παρατηρήσετε στο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει το «ΘΕΜΑ», τα πλυμένα ρούχα απλώνονται στους διαδρόμους του κτιρίου ή στην ταράτσα του, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Φυσικά τα λειτουργικά έξοδα (λογαριασμοί ΔΕΚΟ κ.ά.) καλύπτονται από το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Κέντρου Υγείας, Εμμανουήλ Λειβαδάρο, η ετήσια κατανάλωση ρεύματος ανέρχεται στα 30.000 ευρώ, ενώ άλλα τόσα απαιτούνται για τις ανάγκες θέρμανσης του κτιρίου.

«Την εντολή να χρησιμοποιήσει το προσωπικό του Νοσοκομείου Σαντορίνης το Κέντρο Υγείας ως χώρο φιλοξενίας τούς την έδωσε ο κ. Πολάκης σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου», αναφέρει ο κ. Λειβαδάρος, ενώ η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη τομέα Υγείας, Ρούλα Μπελόνια, αναφέρεται στις τραγικές ελλείψεις: «Κάναμε τα εγκαίνια και το νοσοκομείο δεν ήταν έτοιμο. Τι είδους νοσοκομείο είναι όταν δεν διαθέτει ούτε έναν αξονικό τομογράφο ή δεν υπάρχει γιατρός να λειτουργήσει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού; Εχουμε μείνει με ελάχιστους γιατρούς ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουν προσληφθεί 55 άτομα σε διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό».

Ωστόσο οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το θέμα της διαμονής αλλά και εκείνο της σίτισης.

Με επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) και κοινοποίηση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή του κ. Πολάκη, ο δικηγόρος αλλά και μέλος του Δ.Σ της ΑΕΜΥ Α.Ε., Μιχάλης Ρούσσος, ζητά τη χορήγηση ενός γεύματος για όλους τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και όχι μόνο «για όσους δεν διέμεναν μόνιμα στη Θήρα, αλλά μετέβησαν στο νησί προκειμένου να εργαστούν στο νοσοκομείο», όπως έχει εισηγηθεί η διευθύντριά του Μαρία Μαυρικάκη.

Η κυρία Μαυρικάκη είναι συνταξιούχος της Αγροτικής Τράπεζας που διέκοψε τη σύνταξή της τον Οκτώβριο προκειμένου να αναλάβει με απόφαση των κυρίων Ξανθού και Πολάκη τη διοίκηση του νοσοκομείου λαμβάνοντας μισθό 3.600 ευρώ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της περί εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου, σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με την υποστελέχωση και άλλες σημαντικές ελλείψεις που παραμένουν από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του.

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό: στους θαλάμους του πρώην Κέντρου Υγείας Σαντορίνης κοιμάται το προσωπικό του νοσοκομείου του νησιού.Οι άνθρωποι αναγκάζονται να απλώνουν τα ρούχα στους διαδρόμους η στην ταράτσα, ενώ τα λειτουργικά έξοδα του κτηρίου(ΔΕΚΟ κ.λπ.) βαρύνουν τα ταμεία του υπουργείου Υγείας




ΠΗΓΗ: «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

1 σχόλιο

  1. ΜΆΘΗΜΑ ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΉΣΤΕ ΤΟ ΑΠΌΡΡΗΤΑ....

    Προστασία προσωπικών δεδομένων για οποιονδήποτε και οπουδήποτε είναι βοήθημα για τους μη πολύ γνώστες {προς το παρών}..

    ΕΔΏ: https://tails.boum.org/ ....

    ΆΛΛΑ ΝΑ ΚΑΘΊΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΆΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΉΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣΗΜΈΝΗ ΤΡΟΦΉ....ΝΑ ΜΆΘΕΤΕ ΝΑ ΓΡΆΦΕΤΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΆ ...ΑΠΌ ΕΚΕΊ ΘΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ Η ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΑΠΌ ΤΗΝ [AI] ΒΑΘΙΆ ΓΝΏΣΗ... Η ΆΠΛΑ ΤΕΧΝΊΤΗ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ....ΚΑΜΊΑ ΧΏΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ [ΑΙ] ΒΑΘΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ...

    ΑΝΆΠΤΥΞΉ ΧΩΡΙΣ [ΑΙ] ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΈΕΙ ΣΑΣ ΛΈΕΙ ΜΕΓΑΛΑ Ψ-Έ-Μ-Α-ΤΑ- Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΦΉ...

    Το να ανοίξουν εδώ ιδιωτικά πανεπιστήμια {ΜΕΓΆΛΑ ΟΝΌΜΑΤΑ} ΈΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΈΕΙ ΤΊΠΟΤΑ ..ΑΝ ΔΕΝ ΔΩ ΤΟ ΤΙ ΔΙΔΆΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ...ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΤΑΦΈΡΝΟΥΝ ΑΥΤΆ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ...

    Έχω γράψει ένα κείμενο ΑΠΛΌ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΌ το όποιο θα το ανεβάσω ΕΔΏ.. κάτω από κανένα ποστ που θα γράφει κάνεις ΣΩΤΗΡΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ...[προσπαθώ να το κάνω όσο πιο κατανοητό γίνετε ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά σας ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΌ ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΣΑΣ.. ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ ΣΥΓΓΡΆΜΜΑΤΑ .. ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΙΑΤΡΙΚΆ ΘΈΜΑΤΑ ΈΧΕΙ Η {ΑΙ} ΒΑΘΙΆ ΜΆΘΗΣΗ

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση