GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομισιόν: Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κινδυνολογία γύρω από την αξιολόγηση και το χρέος

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει «δεσμευμένη» για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η εκπρόσωπος της...


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει «δεσμευμένη» για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρντ, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Tύπου στις Βρυξέλλες.

«Εργαζόμαστε εντατικά με τις ελληνικές Αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το Eurogroup της περασμένης εβδομάδας κατέγραψε τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και στα οποία συνεχίζονται οι συζητήσεις. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω σε όλα αυτά», είπε χαρακτηριστικά η ίδια εκπρόσωπος.

Κληθείσα να σχολιάσει την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος «εξαιρετικά μη βιώσιμο» και διέρρευσε στον Τύπο, η κ. Μπράιτχαρντ τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα» που έλαβε ο ESM. «Η Ευρώπη έχει λάβει σαφείς δεσμεύσεις να στηρίξει την Ελλάδα με πρόσθετα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος, εφόσον κριθεί αναγκαίο και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε.

Όπως συμπλήρωσε, η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν συμφωνήσει σε μία «φιλόδοξη» και «αξιόπιστη» ατζέντα μεταρρυθμίσεων, καθώς και σε μία αντίστοιχη δημοσιονομική πορεία κατά τη διάρκεια του προγράμματος και αυτό «αντικατοπτρίζει τις δεσμεύσεις», για την εφαρμογή των οποίων εργάζεται η Ελλάδα. Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε την άποψη του ESM, ότι ως εκ τούτου δεν υπάρχει «κανένας λόγος για κινδυνολογία γύρω από την αξιολόγηση της κατάστασης της οικονομίας ή του χρέους στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση