GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δαβίδ και Γολιάθ στη φύση: Ταραντούλα καταβροχθίζει φίδι

Μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη βρέθηκαν ερευνητές στη Βραζιλία, ανακαλύπτοντας μια ταραντούλα να τρώει ένα φίδι, κάτω από βράχο στην περ...


Μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη βρέθηκαν ερευνητές στη Βραζιλία, ανακαλύπτοντας μια ταραντούλα να τρώει ένα φίδι, κάτω από βράχο στην περιοχή Serra do Caverá, στα βόρεια της χώρας. Παρότι ήταν μικρότερή του σε μέγεθος, η αράχνη έτρωγε το φίδι, που είχε δεθεί κόμπος.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ταραντούλα να καταβροχθίζει φίδι σε συνθήκες ελευθερίας.
Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο Santa Maria της Βραζιλίας, πρόκειται για μια ταραντούλα Grammostola που τρώει ένα φίδι Almaden, μήκους περίπου 40 εκατοστών.
FIIASA3
«Μας εξέπληξε που το θήραμα ήταν τόσο μεγάλο σε σχέση με την αράχνη» σχολίασε ένας από τους ερευνητές. «Υπάρχουν άλλα περιστατικά αραχνών που τρώνε φίδια, όπως η μαύρη χήρα που έχει ισχυρό δηλητήριο και πιάνει τα θύματά της στο ιστό της» πρόσθεσε.
Οι ταραντούλες όμως δεν φτιάχνουν ιστούς και οι ερευνητές εκτιμούν πως το φίδι έπεσε από τον βράχο ή προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το σημείο για φωλιά του. Είναι πιθανό τότε η ταραντούλα να επιτέθηκε και να σκότωσε το φίδι και στη συνέχεια να άρχισε να το τρώει.
FIIASA2

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση