GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισαγγελία Αθηνών: Γιαγιά και θεία μπορούν να επικοινωνούν με το παιδί της Ρούπα

Σε ανακοίνωση της με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στο 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήν...


Σε ανακοίνωση της με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στο 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας αναφέρει ότι «η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση».

«Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί τις 3 η ώρα της 5ης Ιανουαρίου 2017. Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας ανηλίκων» αναφέρει η εισαγγελία και συνεχίζει:

«Έχει υποβληθεί αίτηση από τη μητέρα και αδελφή της ανωτέρω κρατουμένης με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου. Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς».

Η εισαγγελία κάνει γνωστό ότι «έχει χορηγηθεί στις αιτούσες άδεια επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο» και επισημαίνει: «Και σε αυτή την περίπτωση η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού με το περιεχόμενο που δίνεται στον όρο αυτό από το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο αλλά και με ανθρωπιά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση