GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολάντ: Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά στον Τραμπ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα την Ευρώπη να απαντήσει με "αποφασιστικότητα" στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλν...


Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα την Ευρώπη να απαντήσει με "αποφασιστικότητα" στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο αναμένεται να έχει αργότερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία.

"Όταν υπάρχουν δηλώσεις που προέρχονται από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ευρώπη και όταν μιλάει για υπόδειγμα Brexit για άλλες χώρες, πιστεύω πως οφείλουμε να του απαντήσουμε", δήλωσε ο Ολάντ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λισαβόνα.

"Πρέπει να ενισχύσουμε τις θέσεις μας και να αρχίσουμε έναν διάλογο με αποφασιστικότητα γι' αυτό που πιστεύουμε", με "τη φροντίδα να διευθετήσουμε τα παγκόσμια προβλήματα", είπε ακόμα ο Γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους, εκμεταλλευόμενος το στήσιμο για μια φωτογραφία με τους άλλους ηγέτες για να κάνει τις δηλώσεις αυτές.

Η Ευρώπη, επέμεινε, "πρέπει να προσδιοριστεί ανάλογα με τις αξίες, τις αρχές και τα συμφέροντά της".

"Όταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρεται στο κλίμα για να πει ότι δεν έχει ακόμη πεισθεί για τη χρησιμότητα αυτής της συμφωνίας, οφείλουμε να του απαντήσουμε", πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ. "Όταν προσθέτει μέτρα προστατευτισμού που μπορεί να αποσταθεροποιήσουν τις οικονομίες, όχι μόνο τις ευρωπαϊκές αλλά και τις οικονομίες των μεγαλύτερων χωρών στον κόσμο, οφείλουμε να του απαντήσουμε και όταν απορρίπτει την άφιξη προσφύγων, ενώ η Ευρώπη κάνει το καθήκον της, οφείλουμε να του απαντήσουμε", ανέφερε.

Αναφερόμενος στη Συρία, στο Ιράκ, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και σε "εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε σε σχέση με τη Ρωσία", ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εκτίμησε ότι "όλα αυτά αξίζει να συζητηθούν" με τον Ντόναλντ Τραμπ. "Είναι συχνά απέναντι στις αναποδιές, απέναντι στις προκλήσεις, απέναντι στις δοκιμασίες που κάποιος βλέπει αν μια ένωση είναι σταθερή, αν είναι ικανή να προσδιορίσει το μέλλον της", παρατήρησε ακόμη, εκτιμώντας πως η Ευρώπη είναι "ενώπιον της δοκιμασίας της αλήθειας, ενώπιον της ώρας των επιλογών".

"Όχι, η Ευρώπη δεν είναι υπέρ του προστατευτισμού, η Ευρώπη δεν είναι κλειστή, δεν είναι χωρίς αξίες και χωρίς αρχές", διαβεβαίωσε. "Γιατί η Ευρώπη, είναι μια δύναμη, η Ευρώπη, είναι μια εγγύηση, η Ευρώπη είναι επίσης ένας χώρος ελευθερίας και δημοκρατίας και εγώ αυτό κρατώ", συνόψισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση