GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τουρκία καλεί τον Τραμπ να ξανασκεφτεί το "ισλαμοφοβικό" διάταγμα

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς κάλεσε σήμερα τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επανεκτιμήσει το αμφιλε...


Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς κάλεσε σήμερα τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επανεκτιμήσει το αμφιλεγόμενο διάταγμά του που αναστέλλει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτών από επτά κυρίως μουσουλμανικές χώρες.

"Είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτή" αυτή η απόφαση που υποκινήθηκε από την "ισλαμοφοβία, τα αυξανόμενα αντιμεταναστευτικά αισθήματα και την ξενοφοβία στη Δύση", δήλωσε ο Κουρτουλμούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Haberturk.

"Οι πολίτες καμίας χώρας δεν μπορούν να προσδιορίζονται κατηγορηματικά ως κακοί", πρόσθεσε καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση να "επανεκτιμήσει" την απόφαση αυτή.

Το διάταγμα που υπέγραψε την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύει για 90 ημέρες στους πολίτες επτά κυρίως μουσουλμανικών χωρών, που η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τρομοκράτες, να εισέλθουν στο αμερικανικό έδαφος: Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη.

Η κυβέρνηση διακήρυξε έτσι ότι θέλει να σταματήσει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες "ριζοσπαστών ισλαμιστών τρομοκρατών".

"Είναι εξαιρετικά προσβλητικό ότι μια τέτοια απόφαση λήφθηκε από μια χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι χωνευτήρι ανθρώπων όλων των θρησκειών και των εθνοτήτων", είπε ο Κουρτουλμούς.

"Δεν είναι ορθό. Αυτή η απόφαση δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων", πρόσθεσε.

Η Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφός της περίπου 2,7 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες και περίπου 300.000 ιρακινούς πρόσφυγες.

Η Άγκυρα προσδοκά μια βελτίωση των σχέσεών της με την Ουάσινγκτον με την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις έχουν υποβαθμιστεί σαφώς τους τελευταίους μήνες κυρίως εξαιτίας του θέματος της έκδοσης του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, την οποία ζητά η Άγκυρα, η οποία του αποδίδει την ευθύνη για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αλλά και εξαιτίας της υποστήριξης που παρέχουν οι ΗΠΑ στις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση