GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχουν εκλογές στην ατζέντα

Το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θέτει ως στόχους η κυβέρνηση, όπως δήλωσ...


Το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θέτει ως στόχους η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σημείωσε παράλληλα, πως σε αυτό το πλαίσιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει την Τετάρτη τετ-α-τετ με τον Γάλλο ομόλογο του Μισέλ Σαπέν.

«Υπάρχει στις 12 Ιανουαρίου προγραμματισμένο EWG το οποίο θα προετοιμάσει το Eurogroup» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση επιθυμεί την επιτάχυνση των διαδικασιών για να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

«Δεν υπάρχουν εκλογές στην ατζέντα. Το σενάριο που δουλεύουμε είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης, η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ το α΄ τρίμηνο του 2017 για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για την υπερφορολόγηση είπε: «Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε προέβλεπε μέτρα 5,4 δις. και ενημερώσαμε τον ελληνικό λαό ο οποίος μας έδωσε εκ νέου την εντολή»

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε επίσης ότι η συμφωνία των Σαμαρά - Βενιζέλου προέβλεπε προσαρμογή 8-9 δισ. εντός διετίας ενώ τα 5,4 δισ. της σημερινής κυβέρνησης αφορούν σε προσαρμογή 4ετίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο για τις οποίες η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης, απάντησε ότι: «Έχουμε μάθει σε επιθέσεις από το 2012 (...) η αρμόδια υπουργός η κ. Γεροβασίλη θα απαντήσει αναλυτικά και με στοιχεία στη Βουλή».

«Οι 27.700 υπάλληλοι που ανακάλυψαν δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν έχουν προοπτικές να γίνουν. Πρόκειται για εργαζόμενους σε κοινωφελή εργασία, που αφορά στους δήμους και πληρώνονται από το ΕΣΠΑ, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό» συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχετικά με την αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι έχει επιλέξει να τροφοδοτεί ορισμένα μέσα με ειδήσεις και να βγαίνει μετά να καταγγέλλει την κυβέρνηση. «Δεν την τιμά (την αξιωματική αντιπολίτευση) να ταυτίζεται με εφημερίδες που δεν φημίζονται για την τήρηση της δεοντολογίας» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Για το Κυπριακό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις δεν είναι οι καλύτερες δυνατές αυτή τη στιγμή» και συμπλήρωσε ότι «η θέση της ελληνικής πλευρά για το θέμα της ασφάλειας, έχει εκφραστεί σαφώς και κατηγορηματικά. Επιμένουμε στην κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός ενημερώνει θεσμικά τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τόνισε ότι στο Κυπριακό υπάρχει συναντίληψη και σταθερή γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής. Ερωτηθείς εάν θα μεταβεί στη Γενεύη ο Αλέξης Τσίπρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση του Ερντογάν και τη θετική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Για την έκδοση των 8 στρατιωτικών, είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις δικαστικές αποφάσεις και μετά θα εξετάσει τη στάση της.

Σχετικά με την υπόθεση της Πόλας Ρούπα και του ανήλικου παιδιού της δήλωσε ότι ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. «Η διοικητική μηχανή κινήθηκε με τον συντομότερο δυνατό τρόπο και το παιδί παραδόθηκε στην οικογένειά του» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση