GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράν: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στο εμπορικό κέντρο

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων από τα συντρίμμια του 17ώροφου εμπορικού κτιρίου που κατέρρευσε την Πέμπτη στην Τεχε...


Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων από τα συντρίμμια του 17ώροφου εμπορικού κτιρίου που κατέρρευσε την Πέμπτη στην Τεχεράνη έπειτα από πυρκαγιά. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τρία πτώματα.

«Εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς και των υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών…νοιώθουμε ότι είναι δυστυχώς μη ρεαλιστικό να υπάρχουν επιζώντες, παρόλο που η ελπίδα μας είναι ότι κάποιοι μπορεί να ανασυρθούν ζωντανοί», τόνισε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Τζαλάλ Μαλεκί στην κρατική τηλεόραση.

Όπως τόνισε ο Μαλεκί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό επιζώντων δεν έδωσε καμία ένδειξη κατά την τρίτη μέρα προσπαθειών των σωστικών συνεργείων.

«Ο συνολικός αριθμός όσων βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, συμπεριλαμβανομένων και των πυροσβεστών είναι έως και 25», πρόσθεσε. «Έως τώρα έχουμε ανασύρει τρία πτώματα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών Εσμαϊλ Νατζάρ, οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα του κτιρίου μπορεί να φτάνουν και τους 30.

«Αυτό αποτελεί ένα μάθημα και μια προειδοποίηση σε όλους τους αξιωματούχους για την ασφάλεια της ζωής των πολιτών, που αποτελεί πολιτικό δικαίωμα», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατά την χθεσινή του επίσκεψη στο σημείο της κατάρρευσης, κηρύσσοντας ημέρα εθνικού πένθους.

Ο υπουργός Πληροφοριών Μαχμούντ Αλαβί επισκέφτηκε το σημείο και τόνισε πως δεν υπάρχουν «ενδείξεις που να υποδεικνύουν δολιοφθορά», μετέδωσε το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA.

Οι διαχειριστές του κτιρίου, που χτίστηκε πριν από 54 χρόνια, αγνόησαν τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις για τα χαμηλά πρότυπα ασφαλείας και την ασθενή διάρθρωση κτιρίου, δήλωσε ο δήμαρχος της Τεχεράνης Μοχάμεντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ.

Οι αρχές κοστολογούν τις ζημιές περίπου στα 500 εκατομμύρια δολάρια και τονίζουν πως τα περισσότερα από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις δεν ήταν ασφαλισμένα εξαιτίας των χαμηλών προτύπων ασφαλείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση