GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβλήματα από τη χαλαζόπτωση στη Δυτική Ελλάδα - Κλειστό τμήμα της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα τη Δυτική Ελλάδα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχοπτώσεις στα πεδινά, έχει προκ...


Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα τη Δυτική Ελλάδα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχοπτώσεις στα πεδινά, έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, κυρίως στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης σήμερα το πρωί στην περιοχή της Γαστούνης, στην Ηλεία, έκλεισε για περίπου μιάμιση ώρα η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, ενώ η κίνηση γινόταν από την παλαιά εθνική οδό.

Εν τω μεταξύ, στην Αχαΐα, λόγω των χιονοπτώσεων, έχει κλείσει η διαδημοτική οδός από την κοινότητα Περιστέρα της Αιγιαλείας προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Επίσης, λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Αιγίου-Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, Πούντας-Καλαβρύτων, Καλαβρύτων-Πατρών από Καταρράκτη μέχρι Κομπηγάδι, Αγίου Βασιλείου-Πιτίτσας, Αιγείρας-Αμπελοκήπων, από το 3ο χιλιόμετρο και άνω, Αιγείρας-Περιθωρίου, από το 3ο χιλιόμετρο και άνω, Ακράτας-Ζαρούχλας, από το 8ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών.

Στην Αιτωλοακαρνανία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Καλλιθέας-Προυσού, από το 12ο έως το 18ο χιλιόμετρο, Περδικάκι-Αυλάκι, Νέα Χαλκιόπουλο-Τρίκλινο-Γέφυρα Κάτερνας, από το 5ο έως 15ο χιλιόμετρο, Καλλιθέας-Προυσού, από το 12ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

Επίσης, στην ορεινή Ναυπακτία η κίνηση γίνεται με αλυσίδες από τον Παλαιόπυργο και άνω, από την Πόκιστα και άνω, από τη Λημνίστα και άνω, καθώς και στους οικισμούς Γρηγόρι, Ελατόβρυση, Καλλονή και Κυδωνιά.

Πάντως, τόσο στην Αχαΐα, όσο και στην Αιτωλοακαρνανία, εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται συνεχώς για να απομακρύνουν το χιόνι και τον πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση