GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς η Ιβάνκα Τραμπ κινδύνευσε να χάσει την ορκωμοσία του μπαμπά της

Με ειδική άδεια από ραβίνο (!) θα παραστούν στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ η κόρη του, Ιβάνκα, και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ,...


Με ειδική άδεια από ραβίνο (!) θα παραστούν στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ η κόρη του, Ιβάνκα, και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ, καθώς η εβραϊκή θρησκεία, την οποία ακολουθούν, δεν τους επιτρέπει να μετακινούνται με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του εβραϊκού Σαββάτου, το οποίο ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο, το Σάββατο απαγορεύεται στους πιστούς να οδηγούν ή να μετακινούνται με αυτοκίνητα. Έτσι, αν ήθελαν η κόρη και ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ να παραστούν στην ορκωμοσία του, θα έπρεπε να παραβούν τον εβραϊκό νόμο.

Όμως το... παραθυράκι στον εβραϊκό νόμο τελικά βρέθηκε, και λέγεται “pikuach nefesh”. Πρόκειται για μία αρχή η οποία ορίζει ότι ο κανόνας αυτός της μη μετακίνησης το Σάββατο μπορεί να “παραβιαστεί” χωρίς συνέπειες, μόνο σε περιπτώσεις όπου απειλείται η ζωή κάποιου.

Θα αναρωτηθεί βέβαια κανείς ποιανού η ζωή απειλείται σε αυτήν την περίπτωση. Την ίδια απορία έχει και ο ραβίνος Άνταμ Μιντζ, που σε συνέντευξή του στην αμερικανοεβραϊκή εφημερίδα Forward σχολίασε πως “αν θα ήταν επικίνδυνο να περπατήσουν, τότε είναι λογικό. Αλλά πρέπει πραγματικά να πάνε;”. Πάντως, επεσήμανε πως είναι καλό που ένιωσαν την ανάγκη να ρωτήσουν σχετικά τον ραβίνο τους και εξέφρασε την ελπίδα του να συνεχίσουν να τον εμπιστεύονται και τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση