GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σουλτς τέλος: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Αντόνιο Ταγιάνι, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είναι νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς ήταν ο νικητής ...


Ο Αντόνιο Ταγιάνι, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είναι νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς ήταν ο νικητής στην τέταρτη και τελική ψηφοφορία που έγινε χθες το βράδυ. 

Στην τελευταία ψηφοφορία ο Ταγιάνι επικράτησε του συμπατριώτη του υποψηφίου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, αποσπώντας 351 ψήφους, έναντι 282 του Πιτέλα.

Ο Ιταλός, πρώην Ευρωπαίος επίτροπος και σύμμαχος του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα διαδεχθεί τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς. 

Ο Πιτέλα, λίγο μετά την εκλογική νίκη του αντιπάλου του, εξέδωσε ανακοίνωση όπου επισημαίνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γύρισε μια «νέα σελίδα» στην ιστορία του και εισήλθε σε «νέα πολιτική φάση» 

Συγκεκριμένα, ο Τζ. Πιτέλα αναφέρει ότι από σήμερα το πολιτικό τοπίο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αλλάξει δραματικά με τη δημιουργία ενός νέου «συντηρητικού μπλοκ», στο οποίο η ομάδα του και άλλες προοδευτικές δυνάμεις θα αντιπαλέψουν με εποικοδομητικό τρόπο. «Η Ευρώπη χρειάζεται ένα αποτελεσματικό και θαρραλέο Κοινοβούλιο, έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Στόχος μας θα είναι πάντα το καλό της Ευρώπης και των ευρωπαίων πολιτών», αναφέρει ο Τζ. Πιτέλα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Σουλτς συνεργάστηκε στενά με τον κεντροδεξιό πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά η προεδρία του ολοκληρώθηκε εν μέσω αντεγκλήσεων για τον τερματισμό της συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροδεξιάς με υπόβαθρο την ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών.

Ο τερματισμός αυτής της συμμαχίας ίσως καταστήσει δυσκολότερο να εγκρίνεται ευρωπαϊκή νομοθεσία για διάφορα ζητήματα. Ωστόσο, η νίκη του Ταγιάνι δίνει στην ευρωπαϊκή δεξιά την εξουσία και στους τρεις κομβικούς θεσμούς--την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ταγιάνι πάντως υποσχέθηκε στους ευρωβουλευτές ότι θα είναι ένας «πρόεδρος για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση