GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τόσκας: Δεν πρέπει να επηρεαστούν αρνητικά οι μισθοί των ενστόλων

Μετά τη σύλληψη της Ρούπα έχουν βρεθεί σημαντικά στοιχεία, αλλά μπορεί να βρεθούν περισσότερα, γιατί ένα μεγάλο μέρος των πειστηρίων δεν ...


Μετά τη σύλληψη της Ρούπα έχουν βρεθεί σημαντικά στοιχεία, αλλά μπορεί να βρεθούν περισσότερα, γιατί ένα μεγάλο μέρος των πειστηρίων δεν έχει ακόμη εξεταστεί, όπως είναι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στικάκια κ.λπ., αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Για την πρόσφατη κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την κατάσταση στα Εξάρχεια, ο κ. Τόσκας απαντά ότι «μέσα σε 4 ώρες δεν λύνονται καταστάσεις που έχουν συσσωρευτεί εδώ και 40 χρόνια και τις οποίες υπέθαλπαν προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί έσπρωχναν κάτω από το χαλί των Εξαρχείων τα προβλήματα, χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά για τους κατοίκους και την περιοχή».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που δημιουργήθηκε με την κακοκαιρία σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, ο κ. Τόσκας σημειώνει ότι θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει για ανάλογες περιπτώσεις η νομοθεσία, ακόμα και επιτάξεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός προαναγγέλλει μείωση στο μισό των χρηματικών προστίμων από κλήσεις, με εξαίρεση την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Επίσης, ερωτηθείς αν θα υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους, ο κ. Τόσκας απαντά: «Υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις, γίνεται συζήτηση. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».

Αναφέρει, τέλος, ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και στην Αθήνα και στη Δυτική Αττική, ειδικά όσον αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών και στις μεγάλης κλίμακας ένοπλες ληστείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση