GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Συνελήφθη ο εκπρόσωπος του φιλοκουρδικού κόμματος

Συνελήφθη ο εκπρόσωπος του φιλοκουρδικού αντιπολιτευόμενου Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP). "Μολονότι απελευθερώθηκε χθες, ο...


Συνελήφθη ο εκπρόσωπος του φιλοκουρδικού αντιπολιτευόμενου Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

"Μολονότι απελευθερώθηκε χθες, ο εκπρόσωπός μας, ο Αϊχάν Μπιλγκέν, συνελήφθη σήμερα κατόπιν πιέσεων της κυβέρνησης" ανέφερε στο Twitter το κόμμα.

Την Δευτέρα ο Μπιλγκέν, που είναι και βουλευτής της επαρχίας Καρς, συνελήφθη μαζί με την βουλευτή Μεράλ Ντανίς Μπεστάς. Εκείνος αφέθηκε ελεύθερος αλλά η Μπεστάς παρέμεινε υπό κράτηση. Ένας τρίτος βουλευτής του HDP, ο Ιντρίς Μπαλουκέν, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Από τους 59 βουλευτές του κόμματος, έχουν συλληφθεί οι 12, μεταξύ των οποίων και οι δύο πρόεδροί του, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς και η Φιγκντέν Γιουκσεντάγ. Κατηγορούνται όλοι ότι ανήκουν ή ότι στηρίζουν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). To HDP αρνείται πάντως ότι είναι η "πολιτική βιτρίνα" του PKK, μιας οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί "τρομοκρατική" από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση