GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το... στοιχειωμένο σινεμά της Ελλάδας - ΒΙΝΤΕΟ

Ο χρόνος στο Drive in cinema, στην Μαλακάσα της Αττικής, φαίνεται να έχει σταματήσει. Το Drive in αποτελεί μία τάση που ήρθε από την Αμερ...


Ο χρόνος στο Drive in cinema, στην Μαλακάσα της Αττικής, φαίνεται να έχει σταματήσει.

Το Drive in αποτελεί μία τάση που ήρθε από την Αμερική, και έγινε μόδα και στην Ελλάδα κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Σταδιακά εγκαταλείφθηκε από τα μέσα του '80 λόγω της εμφάνισης της βιντεοκασέτας.

Σε αυτά τα σινεμά είχες τη δυνατότητα να δεις την ταινία από το κάθισμα, τη ζεστασιά και την ιδιωτικότητα του… αυτοκινήτου σου. Όλα τα αυτοκίνητα πάρκαραν σε χώρους μπροστά από τη «μεγάλη οθόνη» και η προβολή ξεκινούσε.

Σταδιακά άρχισαν να προβάλλονται ταινίες δεύτερης κατηγορίας, κάτι που δεν προσέλκυε μεγάλο αριθμού κοινού, ενώ στην συνέχεια οι ταινίες που επέλεγαν ήταν αυστηρώς ερωτικού περιεχομένου, με αποτέλεσμά σήμερα, οι περισσότεροι να τα θυμούνται σαν κινηματογράφους του πορνό.

Οι πιο γνωστοί κινηματογράφοι ήταν το «creta drive», το «drive in» στην Αμμουδάρα καθώς και αυτό στην Μαλακάσα, που φαίνεται στο βίντεο, το οποίο λειτούργησε μόλις 3 χρόνια , από το 1977 έως το 1980.

Σήμερα, παρόλο που ο χώρος παραμένει άδειος και παραμελημένος, κατορθώνει να μεταφέρει στους επισκέπτες τις αναμνήσεις και το άρωμα μιας άλλης εποχής.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: haanity

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση