GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρίξιμο δοντιών: Δείχνει πολλά και... υπάρχει λύση

Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, ταυτόχρονα δε ταλαιπωρεί όσους κοιμούνται δίπλα σε όσους το αντ...


Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, ταυτόχρονα δε ταλαιπωρεί όσους κοιμούνται δίπλα σε όσους το αντιμετωπίζουν. Αυτό όμως που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι το τρίξιμο των δοντιών στον ύπνο, είναι μια πάθηση που ονομάζεται βρουξισμός.
Σύμφωνα με έρευνες, τουλάχιστον το 8% των ενήλικων τρίζουν τα δόντια τους κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ αρκετά υψηλότερο είναι το ποσοστό στους ανήλικους. Η συγκεκριμένη πάθηση εμφανίζεται και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι όμως ως τρίξιμο των δοντιών, αλλά με χαρακτηριστικό σύμπτωμα το σφίξιμο αυτών.
Πολλές φορές στα συμπτώματα προστίθεται πονοκέφαλος, οδοντικές βλάβες και πόνος στο πρόσωπο αν και οι περισσότεροι λόγω άγνοιας δεν  τα συνδέουν με την συγκεκριμένη πάθηση.
Παραμένουν άγνωστα τα αίτια που προκαλούν τον βρουξισμό, αν και όλα δείχνουν ότι προκαλείται λόγω του άγχους, του στρες και ενδεχομένως τους καπνίσματος, του αλκοόλ και της καφεΐνης. Επίσης, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο σε χρήστες αντικαταθλιπτικών και ναρκωτικών ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση