GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Παυλόπουλου - Θεοχαρόπουλου

Η λεπτή φάση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό, ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα, βρέθηκε στο επίκεντρ...


Η λεπτή φάση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό, ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοχαρόπουλος, η συζήτησή του με τον κ. Παυλόπουλο ήταν διεξοδική για όλα τα ζητήματα του Κυπριακού και των πτυχών της διαπραγμάτευσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Θεωρώ ότι η λύση πρέπει να είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και εντός των αποφάσεων του ΟΗΕ, για να μην υπάρξει πιθανότητα να εδραιωθεί το ενδεχόμενο διχοτόμησης», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε ότι βασική γραμμή πρέπει να είναι: «Η Κύπρος αποφασίζει και η Αθήνα ακολουθεί και στηρίζει». Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τάσσεται υπέρ σταθερής λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ.

«Κύριε Πρόεδρε, θέλησα να έχουμε αυτή την συνάντηση σήμερα, διότι νομίζω ότι οι εξελίξεις σε όλα τα θέματα στη χώρα είναι σημαντικές. Τα ζητήματα τόσο της οικονομίας, όσο και τα ζητήματα τα ευρύτερα και τα εθνικά θέματα» σημείωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος κατά την συνάντησή του με τον κ. Παυλόπουλο.

«Σταθερή μου θέση εξάλλου, όπως γνωρίζετε, είναι ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Χωρίς εθνική συνεννόηση η χώρα δεν μπορεί να βγει από την σημερινή κρίση. Και αυτό είναι ένα ζητούμενο ακόμη και σήμερα. Ξέρω ότι και η δική σας στάση σ’ αυτό το ζήτημα είναι πάντοτε προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε.

 «Ταυτόχρονα, όλες οι εξελίξεις, όπως για παράδειγμα στο Κυπριακό, που νομίζω ότι είναι κρίσιμες οι μέρες που διανύουμε, δείχνουν ότι απαιτείται εγρήγορση και συνεννόηση. Είναι ώρα των διαπραγματεύσεων αυτές τις μέρες, συνεπώς στον δημόσιο λόγο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» επεσήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος καταλήγοντας:

«Όμως, η σταθερή θέση της χώρας μας ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται είναι μια θέση διαχρονική και σταθερή, η οποία έχει υποστηριχθεί. Και βεβαίως, ελπίζουμε ότι και σ’ αυτήν την κρίσιμη διαδικασία θα μπορέσει να υπάρξει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου για μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Κύπρος».

 Απο την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος τόνισε:

«Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ενημέρωση που θα μου κάνετε. Ευχαριστώ και για τις θέσεις σχετικά με την ομοψυχία, που σημαίνει ότι σεβόμαστε την ιδιαιτερότητα που έχει καθεμιά από τις Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις, αλλά στους μεγάλους εθνικούς στόχους πρέπει να υπάρχει - και υπάρχει, αυτό πρέπει να το ομολογήσει κανείς και το αποδεικνύουμε καθημερινά – αρραγής ενότητα» προσθέτοντας:

«Όσον αφορά στο Κυπριακό, εκείνο που προέχει είναι η λύση του να σέβεται – όπως είπατε – και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Το Κυπριακό είναι διεθνές και, ιδίως, ευρωπαϊκό ζήτημα. Με την λύση του κρίνεται και η κυριαρχία των Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα έχει λόγο και η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε κράτος-μέλος για να υπερασπιστούμε την Κυριαρχία, ως έννοια, που αφορά όχι μόνον την Κύπρο, αλλά όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση