GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοβαρά προβλήματα από τα χιόνια στην Θεσσαλονίκη: Πάγωσαν και οι αλατιέρες!

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση με τον χιονιά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Α...


Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση με τον χιονιά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".
"Έχουμε πρόβλημα με τις αλατιέρες, πάγωσαν· τις είχαμε προετοιμάσει από προχθές και το αλάτι πέτρωσε. Έχουμε και δεύτερο πρόβλημα με τις υδροφόρες, καθώς το θαλασσινό νερό πάγωσε", ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, επισημαίνοντας πως φορτηγά του δήμου ρίχνουν αλάτι στους δρόμους, εργαζόμενοι με κομπρεσέρ σπάνε τον πάγο και εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν ριχτεί στη μάχη για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.
   "Τέτοιες θερμοκρασίες, έχουμε να δούμε 50 χρόνια στη Θεσσαλονίκη", σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και απηύθυνε έκκληση στον ΟΑΣΘ "να βάλει αλυσίδες στα λεωφορεία", στον Εμπορικό Σύλλογο "να μην ανοίξει τα καταστήματα αύριο", στους καταστηματάρχες "να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα μαγαζιά τους" και στους πολίτες "να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα για άσκοπες μετακινήσεις στην πόλη".
Κλειστά τα σχολεία για 3η μέρα
 Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, για τρίτη συνεχή ημέρα όλα τα σχολεία του Νομού εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών,  με αποφάσεις που έλαβαν οι Δήμοι.
Προβλήματα στις πτήσεις 
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, η χαμηλή ορατότητα και οι άνεμοι έχουν προκαλέσει από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι αυτή την ώρα την εκτροπή πέντε πτήσεων, με αρχικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες τελικά χρειάστηκε να κατευθυνθούν προς την Αθήνα. Πρόκειται για τέσσερις επιβατικές πτήσεις, από Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Λάρνακα και Άμστερνταμ και μία εμπορευματική από Αθήνα. Ακυρώθηκαν ακόμη δύο πτήσεις από Αθήνα.
Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης είναι πάντως πλήρως λειτουργικοί, αφού πραγματοποιήθηκε απο-παγοποίησή τους με ειδικά υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση