GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψύχραιμα αντιδρά το Βερολίνο στη συνέντευξη Τραμπ

«Με ενδιαφέρον διάβασε η Καγκελάριος τη συνέντευξή του» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. «Περιμένουμε τώρα την ορκωμοσία...


«Με ενδιαφέρον διάβασε η Καγκελάριος τη συνέντευξή του» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. «Περιμένουμε τώρα την ορκωμοσία του Προέδρου Τραμπ» πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ, «και μετά θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε στενά» με τη νέα κυβέρνηση.

Ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ «συνέστησε» σε όλους ηρεμία και να αποφεύγουν «βιαστικές» αντιδράσεις και τόνισε ότι η Γερμανία «δεν είναι αδύναμη και υποδεέστερη». Αναφορικά με την προειδοποίηση Τραμπ για δασμολογικές ποινές σε γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες σε περίπτωση που θα επενδύουν στο Μεξικό αντί στις ΗΠΑ, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επισήμανε ότι κατά αυτό τον τρόπο η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν πρόκειται να γίνει ισχυρότερη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ είπε μετά τη συνάντηση του με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στις Βρυξέλλες, ότι οι δηλώσεις Τραμπ για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ προκάλεσαν «έκπληξη και ταραχή». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, για τη Γερμανία η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αυτοσκοπός, όπως της καταλογίζει ο κ. Τραμπ, αλλά μια «κοινότητα με κοινό πεπρωμένο» προπαντός ενόψει των κινδύνων σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, την ελευθερία, την ευημερία.

Ο κ. Σέφερ επισήμανε ακόμη, ότι οι δηλώσεις Τραμπ δεν συμπίπτουν με αυτές που έχουν κάνει οι υποψήφιοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της νέας κυβέρνησης. Πάντως, θα πρέπει τώρα να περιμένει κανείς έως ότου αναλάβει η νέα κυβέρνηση και να δει στη συνέχεια ποια θα είναι οι πολιτική της, είπε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση