GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αχτσιόγλου: Τροχοπέδη το ΔΝΤ για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά

Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί ένα κομβικού χαρακτήρα ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση και τον κόσμο της εργασίας ...


Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί ένα κομβικού χαρακτήρα ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση και τον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα, επεσήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατά την τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 30 λεπτών που είχε με τη Γερμανίδα ομόλογό της Αντρέα Νάλες.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε επίσης ότι «αποτελεί τροχοπέδη, για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η αρνητική στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρά το γεγονός πως υπέρ των ελληνικών θέσεων τάσσονται: Το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) καθώς και κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της ΕΕ».

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η εν εξελίξει διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, στο σκέλος που αφορά στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η ανταπόκριση της κ. Νάλες ήταν θετική «αναφορικά με την κομβική θέση που κατέχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση