GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε τρία σημεία προς τον Προμαχώνα σταμάτησε η αστυνομία τους αγρότες

Σε τρία σημεία με κατεύθυνση το τελωνείο Προμαχώνα, έχουν σταματήσει οι αστυνομικές δυνάμεις αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Σερρών, π...


Σε τρία σημεία με κατεύθυνση το τελωνείο Προμαχώνα, έχουν σταματήσει οι αστυνομικές δυνάμεις αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Σερρών, που με τα τρακτέρ τους προσπαθούν να φτάσουν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Κλειστή παραμένει από τις 12 το μεσημέρι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών, έξω από το Λευκώνα, αφού στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου βρίσκονται για τέταρτη ημέρα σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

"Δεν πρόκειται να μετακινηθούμε από το οδόστρωμα, εκτός και φύγουν οι διμοιρίες από το οδόστρωμα και μας επιτρέψουν να πάμε Προμαχώνα", επισήμανε, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Στέργιος Λίτος.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις έκοψαν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής κάτω από τη γέφυρα του Στρυμόνα, στο Πετρίτσι, αλλά και στην Εγνατία οδό, στο ύψος των λουτρών, όπως μας επισήμανε ο αγρότης, Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές ψήφισαν θέση με την οποία ζητούν από την Κομισιόν να ασχοληθεί με τα προβλήματα στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας. Οι ευρωβουλευτές αναφέρονται στην πρόθεση των Ελλήνων αγροτών να στήσουν μπλόκα στους δρόμους και υποστηρίζουν ότι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τις ενέργειές τους είναι οι βουλγαρικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στους τομείς των εμπορίου, τουρισμού και της ελαφράς βιομηχανίας. Κατά τη διάρκεια της κρίσης του περασμένου έτους, περισσότεροι από 6.000 οδηγοί φορτηγών, αναγκάστηκαν να περάσουν μέρες, εν αναμονή της άρσης του αποκλεισμού, χωρίς χρήματα, τρόφιμα και χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής στη μέση του χειμώνα, υπενθύμισαν οι Bούλγαροι ευρωβουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση