GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη - Ιστορικός χιονιάς στη Λάρισα

 Έκτακτη σύσκεψη με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα, για να εξεταστούν τυχόν λάθη και παραλείψεις, συγκάλεσε το μεσημέρι ο δήμαρχο...


 Έκτακτη σύσκεψη με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα, για να εξεταστούν τυχόν λάθη και παραλείψεις, συγκάλεσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλολονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με τη συμμετοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, των αντιδημάρχων, εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων και του γενικού γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Ο κ. Μπουτάρης με δηλώσεις του υποστήριξε πως θα προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι δεν λειτούργησαν οι αλατιέρες τις πρώτες ώρες της χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην πόλη.

 Προβλήματα σημειώθηκαν και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η λειτουργία του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) έχει «παγώσει» από χτες, με αποτέλεσμα αρκετά πλοία μεταφοράς κοντέινερς να βρίσκονται σε αναμονή στον Θερμαϊκό Κόλπο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Αυτή την ώρα, η χιονόπτωση συνεζίεται με πιο αραιούς ρυθμούς στην πόλη αλλά οι πολικές θερμοκρασίες και ο παγετός κράτησε τα καταστήματα, τα δικαστήρια ακόμα και τα θέατρα κλειστά σήμερα. 

Ιστορικός χιονιάς στη Λάρισα

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση που υπάρχει σε όλο το νομό Λάρισας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, των δήμων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το μέτωπο της χιονόπτωσης παραμένει έντονο ακόμα και μέσα στη πόλη, με το χιόνι να ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία τους 30 πόντους, ενώ αναμένεται κύμα παγετού από το βράδυ της Τετάρτης. Τα προβλήματα που ξεκίνησαν το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτή την ώρα καθώς υπάρχουν περιοχές όπου δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. 

Ο δήμος Λάρισας, χαρακτηρίζει «ιστορικό χιονιά» το φαινόμενο που έχει πλήξει την περιοχή, καθώς έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η κίνηση εντός της πόλης γίνεται με δυσκολία, με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα αστικά λεωφορεία εντός της πόλης κινούνται κανονικά αλλά ακυρώθηκαν τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

- Εγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι στα παράλια του νομού 

Την παρέμβαση της πυροσβεστικής χρειάστηκε για να μετακινηθεί ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που διαμένει στην παραλιακή περιοχή της Βελίκας του δήμου Αγιάς σήμερα Τετάρτη, καθώς αντιμετώπισαν δυσκολία στη μετακίνηση από τον χιονιά.

- Σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση σε χωριά του νομού 

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στο νομό της Λάρισας από τον χιονιά, καθώς συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η χιονόπτωση, ενώ υπάρχουν περιοχές και κυρίως ορεινά χωριά που η μετάβαση είναι σχεδόν αδύνατη. 

Σε όλο το νομό η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να απομακρύνουν το χιόνι που πέφτει. 

- Κλειστά και αύριο Πέμπτη τα σχολεία στο νομό 

Κλειστά σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στην πόλη της Λάρισας και σε όλο το νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση