GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κοτζιάς για το Κυπριακό: Είναι βρώμικος ο Τύπος που λέει αυτά που τον πληρώνουν

Την άποψη ότι η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό προχωράει διατύπωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσερχόμενος στη συ...


Την άποψη ότι η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό προχωράει διατύπωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα κάνοντας λόγο για «βρώμικο Τύπο». 

Συγκεκριμένα κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της Γενεύης ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Κοιτάξτε, για να βρεθούμε σε ένα επόμενο επίπεδο, σημαίνει ότι προχωράμε. Από εκεί και πέρα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, περιμένουμε να δούμε».

Ερωτηθείς για το επίπεδο που θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη συνέχεια των συζητήσεων απάντησε πως «θα υπάρχει πρώτα μια συζήτηση τεχνοκρατικού επιπέδου».

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε αναφερομένος σε δημοσιεύματα: «Να σας πω, είναι βρώμικος ο Τύπος που λέει ειδήσεις αυτά που τον πληρώνουν».

Από την πλευρά της η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, σημείωσε ότι ελπίζει σε λύση: «Το ελπίζω, το ελπίζω. Όπως ξέρετε, βρέθηκα μαζί με τον Πρόεδρο Γιούνκερ στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα. Υποστηρίζουμε τα διαπραγματευόμενα μέρη στη Κύπρο και τη διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη και τις εγγυήτριες δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι συνεργάτες μας θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την  κατεύθυνση τις επόμενες ώρες, εβδομάδες και μέρες, ελπίζοντας σε επιτυχή κατάληξη. Ο κόσμος, η περιοχή, χρειάζεται αυτά τα θετικά νέα. Το όφελος για την Κύπρο και την γύρω περιοχή θα είναι τεράστιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση