GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS! Διαστάσεις βιομηχανικού θρίλερ στην απόπειρα αυτοκτονίας στο Χίλτον..

Νέες διαστάσεις παίρνει το θρίλερ με τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis μετά την απόπειρα ενός 44χρονου άνδρα να βάλει τέρμα στη ζωή του ...

Νέες διαστάσεις παίρνει το θρίλερ με τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis μετά την απόπειρα ενός 44χρονου άνδρα να βάλει τέρμα στη ζωή του πηδώντας στο κενό από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Χίλτον, ανήμερα την Πρωτοχρονιά.
«Δεν θα γίνω εγώ το εξιλαστήριο θύμα», φέρεται να έχει πει ο 44χρονος. Η απειλή της αυτοκτονίας από τον 44χρονο άνδρα συνδέθηκε άμεσα με τη δικαστική έρευνα αφού ο παρ' ολίγον αυτόχειρας φέρεται ως μεγαλοστέλεχος της εταιρείας.
Κάποιες πληροφορίες που μεταδίδει το Έθνος, αποδίδουν την κίνηση αυτή του 44χρονου στην πίεση που αισθάνθηκε εξαιτίας της έρευνας που γίνεται για τις πρακτικές που φέρεται να ακολουθούσε η εταιρεία-κολοσσός προκειμένου να επικρατήσει στην αγορά του φαρμάκου.
Οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζουν τον νεαρό άνδρα ως ένα πολύ ικανό στέλεχος της εταιρείας, ο οποίος ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον τομέα των πωλήσεων και μάλιστα φέρεται ότι «εκτόξευσε» τις πωλήσεις ενός φαρμάκου για τον διαβήτη σε πολλές χώρες.
Οι ικανότητές του τον οδήγησαν πριν από λίγο καιρό στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας.
Η έρευνα, η οποία έγινε γνωστή στη χώρα μας πριν από περίπου δύο μήνες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Αμερική εδώ και περίπου δύο χρόνια. Τον περασμένο Αύγουστο, όμως, έγινε γνωστό ότι δύο Ελληνες εργαζόμενοι της εταιρείας στη χώρα μας αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να γίνουν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στην Αμερική.
Μάλιστα οι καταγγελίες μπήκαν στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην Ελλάδα. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διαβίβασε τον φάκελο με τα σχετικά δημοσιεύματα στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, για την παραγγελία να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δύο πρώην στελέχη της φαρμακευτικής στην Ελλάδα είχαν καταθέσει στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς στοιχεία για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε επί σειρά ετών η εν λόγω εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στην Ελληνική αγορά.
Το βέβαιον είναι ότι «εάν κάποιος θελήσει να γίνει μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι αμερικανικές Αρχές δεν αστειεύονται και πως πρέπει να λέει μόνο την αλήθεια», λένε στο «Εθνος» νομικοί που γνωρίζουν πως διεξάγονται οι έρευνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
«Εχουμε λάβει γνώση του δημοσιεύματος και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Θα συνεργαστούμε πλήρως με τις αρμόδιες Αρχές, εφόσον μας ζητηθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, στον απόηχο της εισαγγελικής παραγγελίας για έρευνα στην Ελλάδα. «Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας και λαμβάνει κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά», κατέληγε η απάντηση της εταιρείας στα όσα έγιναν γνωστά.

1 σχόλιο

  1. Σήμερα (ΔΊΝΟΥΜΕ) 500 λίτρα πετρέλαιο και 2.000 χιλιάδες ευρώ για τα έξοδα δυο μηνών...πάρτε τηλεφωνώ χχχχχχ

    Η Αλήθεια: Σήμερα ΚΛΗΡΏΝΟΥΜΕ 500 λίτρα πετρέλαιο και 2.000 χιλιάδες ευρώ για τα έξοδα δυο μηνών...πάρτε τηλεφωνώ χχχχχχ ΜΕ ΚΩΣΤΟΣ 2.48 ευρώ --2.98 ευρω...

    Αυτό λέγετε καζίνοενημέρωση ΜΙΑ βαριά ΑΠΆΤΗ που συντηρεί τα ΜΜΕ... Και μετά σου πετάνε και μια διαφημιζόμενη Φιλανθρωπία.. που είναι ο Υπουργός δικαιοσύνη; που είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;; Που είναι το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο;;

    Που είναι η διαφάνεια ΌΤΑΝ σε καμιά και κανένα παίγνιο ΔΕΝ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΟΎΤΕ ΑΚΟΎΜΕ ΟΝΌΜΑΤΑ ΤΥΧΕΡΏΝ !!!....Μα αν πουν ότι κέρδισα μου καταπατούν τα προσωπικά διαδομένα!!!!η θα κινδυνέψω από τους ΚΑΚΟΥΣ....Βλέπετε πως ξέρουν να κλέβουν ΝΌΜΙΜΑ με τον Φόβο....Θα σας θυμίσω ΟΜΩΣ κάποιο αντιπρόεδρο της Βουλης από το κόμμα του Καρατζαφυρερ Βαιστη ΠΟΥ βρέθηκε με ένα ΟΡΦΑΝΌ εκατομμύριο ΕΥΡΩ {ΜΑΥΡΑ} ΚΑΙ ΔΉΛΩΣΕ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ....ΈΠΑΘΕ ΤΊΠΟΤΑ;;;

    Αυτά για να τα θυμούνται οι παλιοί, και να τα μαθαίνουν οι Νέοι..

    Uros..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση