GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δε βλέπει ποινικές ευθύνες για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ο ΣΥΡΙΖΑ

Δόθηκε πριν από λίγη ώρα σε όλους τους εισηγητές των κομμάτων το εισηγηματικό προσχέδιο του πορίσματος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετ...


Δόθηκε πριν από λίγη ώρα σε όλους τους εισηγητές των κομμάτων το εισηγηματικό προσχέδιο του πορίσματος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή η οποία διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική, Σπυρίδων Λάππας, σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις προτάσεις της πλειοψηφίας και τόνισε ότι στις εισηγήσεις της δεν υπάρχει καμία πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και δεν καταλογίζονται ποινικές ευθύνες τόσο σε πολιτικά πρόσωπα όσο και στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

«Αυτό το κείμενο που έχει διαρρεύσει σε Μέσα Ενημέρωσης δεν αποτυπώνει το πνεύμα της εισήγησης μας. Το δικό μας κείμενο παραδόθηκε σε όλους τους εισηγητές πριν 45 λεπτά και αυτό είναι που αποτυπώνει τις δικές μας τελικές εισηγήσεις και προτάσεις. Σε αυτό λοιπόν το κείμενο δεν υπάρχει καμία πρόταση για Προανακριτική. Δεν προκύπτουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα για την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας.

Ερωτώμενος ειδικότερα για τον κ. Στουρνάρα, ο κ. Λάππας απάντησε ότι ούτε για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καταλογίζονται ευθύνες στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης είχε διαψεύσει επίσης τα περί εμπλοκής του ονόματος του Γιάννη Στουρνάρα στο πόρισμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπήρχαν πολλά προσχέδια που είχαν συντάξει τα μέλη της Εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα. Υπήρχαν διάφορες προτάσεις. Σε μία από αυτές υπήρχε και η αναφορά αυτή. Όμως απαλείφθηκε γιατί δεν ήταν τεκμηριωμένη. Στο επίσημο πόρισμα δεν υπάρχει. Κάνουμε μια προσπάθεια να συνθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις όλων των κομμάτων», δήλωσε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση