GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκλεισε το ραντεβού του Κοτζιά με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ

Αντικείμενο της συνάντησης του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό αξιωματούχο θα είναι το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα ζητήματα...

Αντικείμενο της συνάντησης του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό αξιωματούχο θα είναι το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα ζητήματα της οικονομίας. Ας σημειώσουμε ότι ο Μάικλ Φλιν, ένας απόστρατος αντιστράτηγος, που είχε βοηθήσει τον Τραμπ να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τους βετεράνους και το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας, είχε δηλώσει τον περασμένο Νοέμβριο και πριν τις αμερικανικές εκλογές πως η Τουρκία πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα της Ουάσινγκτον στην «ατζέντα» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
«Η Τουρκία πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ» , είχε γράψει χαρακτηριστικά σε άρθρο του ο Μάικλ Φλιν υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Μπαράκ Ομπάμα απέτυχε να κατανοήσει τη γεωπολιτική θέση της Άγκυρας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι η πιο σημαντική σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Νίκος Κοτζιάς έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γ.Γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών αύριο Παρασκευή στις 4:00 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση