GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απέλυσαν δημόσια υπάλληλο που χόρευε πάνω σε κέντρο βασανιστηρίων

Απέλυσαν μια δημόσια υπάλληλο η οποία καταγράφηκε σε βίντεο να χορεύει πάνω σε πρώην κέντρο βασανιστηρίων. Η υπάλληλος εργαζόταν στη ...


Απέλυσαν μια δημόσια υπάλληλο η οποία καταγράφηκε σε βίντεο να χορεύει πάνω σε πρώην κέντρο βασανιστηρίων. Η υπάλληλος εργαζόταν στη Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αργεντινής. Και αυτή και οι συνάδελφοί της οργάνωσαν ένα πάρτυ με αφορμή το τέλος της χρονιάς. Όμως, το κτίριο που στεγάζεται η Γραμματεία ήταν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα βασανιστηρίων της χούντας (1976-1983).

Το κτίριο είναι το πλέον εμβληματικό κολαστήριο όπου βασανίστηκαν χιλιάδες αντιφρονούντες.

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου και κυκλοφόρησε στα social media.

Η υπάλληλος, ονόματι Καρίνα Νούνιες, φαίνεται να χορεύει στη διάρκεια της φιέστας στον εργασιακό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της μαύρης αυτής περιόδου της ιστορίας της Αργεντινής, που ονομάστηκε και "Βρώμικος Πόλεμος", εξαφανίστηκαν χιλιάδες άνθρωποι - αντιφρονούντες του καθεστώτος. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εξαφανίστηκαν 5.000 άνθρωποι, τα ανεπίσημα στοιχεία όμως ανεβάζουν κατά πολύ τον τραγικό αυτό αριθμό. Τα στελέχη της χούντας, προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε ίχνος των εγκλημάτων αυτών, συχνά πετούσαν τα σώματα όσων ξεψυχούσαν από τα βασανιστήριο από αεροπλάνα, στη θάλασσα στο Ρίο ντε λα Πλάτα.

Μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, έντονη ήταν η αντίδραση της ένωσης φυλακισθέντων και οικογενειών εξαφανισθέντων της Αργεντινής. Όπως αναφέρει η ένωση, η ίδια η οργάνωση γιορτής για την Πρωτοχρονιά σε αυτό τον τόπο μαρτυρίου αποτελεί "νέα επίθεση εναντίον της μνήμης και της ιστορίας του λαού" της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση