GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε καταστροφή εξελίσσεται για τον Φιγιόν το σκάνδαλο με τη γυναίκα του

Μεγάλες αποκαλύψεις έρχονται στο φως μετά τις καταγγελίες ότι η σύζυγος του υποψηφίου των συντηρητικών στις προεδρικές εκλογές, Φανσο...


Μεγάλες αποκαλύψεις έρχονται στο φως μετά τις καταγγελίες ότι η σύζυγος του υποψηφίου των συντηρητικών στις προεδρικές εκλογές, Φανσουά Φιγιόν, απασχολούνταν εικονικά.

Η Πενέλοπε Φιγιόν, που θεωρείται ύποπτη για αργομισθία, εισέπραξε συνολικά περισσότερα από 900.000 ευρώ, ως «κοινοβουλευτική βοηθός» το διάστημα μεταξύ 1988 και 1990, επίσης το διάστημα μεταξύ 1998 έως 2007 και κατόπιν 2012 έως 2013, γράφει η εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaîné στο φύλλο της που θα κυκλοφορήσει αύριο. Την περασμένη εβδομάδα η γαλλική εφημερίδα είχε αναφέρει το ποσό των «500.000 ευρώ». 

Η σύζυγος του συντηρητικού υποψηφίου έλαβε επίσης περίπου 100.000 ευρώ για την απασχόλησή της στο λογοτεχνικό περιοδικό La Revue des deux mondes, το διάστημα μεταξύ 2012-2013.

Επιπλέον, ο συντηρητικός υποψήφιος πλήρωσε δύο από τα παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς με το ποσό των 84.000 ευρώ, μεταξύ 2005 και 2007 κι ενώ σπούδαζαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα.σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα σήμερα, την ημέρα που οι ερευνητές κατέσχεσαν έγγραφα από την Εθνοσυνέλευση.

Στα πλαίσια της έρευνας που έχει ξεκινήσει, αστυνομικοί μετέβησαν σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο, στο Παρίσι, προκειμένου να κατασχέσουν έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση. 

Ο Φιγιόν και η σύζυγός του κατέθεσαν ξεχωριστά χθες στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς της Γαλλίας ξεκίνησαν έρευνα την προηγούμενη εβδομάδα αφού η σατιρική εφημερίδα έγραψε σε άρθρο του ότι η Πενελόπ Φιγιόν έλαβε «περίπου 500.000 ευρώ» σε διάστημα οκτώ ετών, αρχικά ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και κατόπιν ως βοηθός του αναπληρωτή του στην Εθνοσυνέλευση, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία ότι πραγματικά εργάστηκε.

Ο Φρανσουά Φιγιόν παραδέχτηκε ότι η σύζυγός του εργαζόταν για αυτόν όταν ήταν βουλευτής αλλά δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο να του προσάψει κανείς.

Ο Γάλλος πολιτικός τονίζει ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του έχουν «τίποτα να κρύψουν» και καταγγέλλει μια εκστρατεία «σπίλωσης».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση