GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σόιμπλε: Οι ΗΠΑ οφείλουν να τηρήσουν τις διεθνείς συμφωνίες

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν περιμένει εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες παρά τις επικρ...


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν περιμένει εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες παρά τις επικρίσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά προειδοποίησε ότι η Γερμανία θα επιμείνει στην υποχρέωση τήρησης των διεθνών συμφωνιών από τις ΗΠΑ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης υπογράψει διεθνείς συμφωνίες. Δεν πιστεύω ότι ένας μεγάλος εμπορικός πόλεμος θα ξεσπάσει αύριο, αλλά φυσικά θα επιμένουμε στην τήρηση των συμφωνιών», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στο περιοδικό Der Spiegel.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο Τραμπ επέκρινε τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για το ότι δεν παράγουν αρκετά αυτοκίνητα στο αμερικανικό έδαφος και προειδοποίησε ότι θα επιβάλει δασμούς ύψους 35% στα αυτοκίνητα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά.

Οι αμερικανικές εταιρείες απασχολούν περισσότερους από 600.000 ανθρώπους στη Γερμανία, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο των ΗΠΑ, ενώ οι γερμανικές εταιρείες απασχολούν ανάλογο αριθμό εργαζομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει ότι εύχεται στον Τραμπ καλή τύχη, εάν εννοεί να υπαγορεύσει στους Αμερικανούς τι αυτοκίνητα να αγοράζουν. «Δεν είναι αυτή η ιδέα μου για την Αμερική και νομίζω ούτε η δική του», είπε.

Αναφερόμενος στη μανία του Τραμπ με τα tweets , ο Σόιμπλε είπε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται και με πολύ μεγάλη σοβαρότητα οι αλλαγές πολιτικής που τουιτάρει.

«Δεν πρέπει να συγχέεται αυτή η μορφή επικοινωνίας με τις ανακοινώσεις για την κυβερνητική πολιτική», προειδοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση