GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα κατάφεραν οι Βρετανοί: Στη Βουλή το θέμα επίσκεψης του Τραμπ

Στις 20 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο το αίτημα που υπέγραψαν περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι για την ...


Στις 20 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο το αίτημα που υπέγραψαν περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι για την ακύρωση της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να μην έρθει σε δύσκολη θέση η βασίλισσα Ελισάβετ.

Τη συνεδρίαση συγκάλεσε η Επιτροπή Αιτημάτων του κοινοβουλίου. Την ίδια ημέρα οι βουλευτές θα κληθούν να συζητήσουν ένα δεύτερο αίτημα που ζητά να γίνει κανονικά η επίσκεψη του Τραμπ και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 υπογραφές. 

Η βρετανική κυβέρνηση απαντά σε όλα τα αιτήματα που συγκεντρώνουν περισσότερες από 10.000 υπογραφές. Τα θέματα προωθούνται προς συζήτηση στο κοινοβούλιο αν συγκεντρώσουν περισσότερες από 100.000 υπογραφές.

"Η πρόσκληση ισχύει"

Πάντως, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Μέι επανέλαβε χθες ότι Ουάσιγκτον και Λονδίνο είναι στενοί σύμμαχοι και δεν αποσύρει την πρόσκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ. 

«Η πρωθυπουργός ξεκαθάρισε σαφέστατα χθες βράδυ… (ότι) η πρόσκληση έχει σταλεί. Ήταν ευτυχής που την απηύθυνε. Ανυπομονεί να φιλοξενήσει τον πρόεδρο και αυτό θα είναι μια επίσημη επίσκεψη φέτος», δήλωσε σήεμρα η εκπρόσωπός της σε δημοσιογράφους.

«Για το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης, όλα αυτά θα χρειαστεί να καθοριστούν εν ευθέτω χρόνο… Είναι μήνες μακριά». 

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε προτού η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοινώσει, την περασμένη Παρασκευή, ότι ο Τραμπ αποδέχτηκε πρόσκληση για "επίσημη" επίσκεψη σε επίπεδο αρχηγού κράτους από την βασίλισσα.

Η αίτηση αναφέρει ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον Ντόναλντ Τραμπ να πραγματοποιήσει επίσκεψη σε επίπεδο αρχηγού κυβέρνησης, αλλά όχι σε επίπεδο αρχηγού κράτους γιατί θα "προκαλέσει αμηχανία" στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Μάλιστα, η εκστρατεία κατά της επίσκεψης του Τραμπ στη Βρετανία συγκέντρωσε ακόμη περισσότερους οπαδούς μετά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση