GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβολή της δίκης Κουρτάκη - Τζένου

Αναβλήθηκε για τις 2 Φεβρουαρίου 2017 η δίκη του Γιάννη Κουρτακη και του Παναγιώτη Τζένου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης έπε...

Αναβλήθηκε για τις 2 Φεβρουαρίου 2017 η δίκη του Γιάννη Κουρτακη και του Παναγιώτη Τζένου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης έπειτα από μήνυση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος ήταν σήμερα παρών στη διαδικασία.
Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναβολή λόγω κωλύματος του συνηγόρου τους Μάκη Βορίδη, ο οποίος βρίσκεται στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.
Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε μόνο ο Παναγιώτης Τζένος ενώ ο Γιάννης Κουρτάκης εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Μιχάλη Ζαφειροπουλο.
Στο αίτημα αναβολής αντιτάχθηκε η πλευρά του υπουργού Άμυνας καθώς η δικηγόρος και σύζυγος του Έλενα Τζούλη - που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στη υπόθεση για τον ανήλικο γιο τους ηλικίας 10 ετών - επισημαίνοντας : "Αντιλέγουμε, ο κ. Βορίδης και ο κ. Ζαφειρόπουλος έχουν αναλάβει από κοινού την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Αν αναβληθεί η υπόθεση χάνεται η έννοια της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι Κουρτακης και Τζένος συνεχίζουν τους ισχυρισμούς τους σε βάρος του κ. Καμμένου. Υπάρχουν τρίτα άτομα τα οποία από τηλεοράσεως έχουν εκφράσει απειλές εναντίον των παιδιών μας. Σήμερα θα γνωστοποιηθούν στον εισαγγελέα. Αν μου επιτρέπετε επειδή από την Τετάρτη και μετά ο υπουργός θα είναι σε επίσημο ταξίδι στην Αμερική αντιλαμβάνεστε πως σε πιθανή αναβολή  θα δυσχερανθεί η πρόοδος της δίκη. Θερμή παράκληση να πραγματοποιηθεί η δίκη επειδή έχω ανήλικα παιδιά" τόνισε η κυρία Τζούλη.
Ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για την αναβολή της δίκης, πρόταση που υιοθέτησε και η πρόεδρος σημειώνοντας πως "πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν μπορούν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι χωρίς τους συνηγόρους τους".
Η πλευρά του πρώην υπουργού ζήτησε αναβολή εντός δεκαπενθημέρου ενώ ο κ. Καμμένος επισήμανε πως ο γιος του φεύγει για την Αμερική την Τρίτη.
Μετά την αναβολή ο πρώην υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων "αφού οι κατηγορούμενοι εξέθεσαν ανήλικα παιδιά και συνεχίζουν να εξυβρίζουν (...) έκαναν το κουνέλι. Αποφεύγουν να δικάσουν για να συνεχίσουν να απειλούν. Ο κ. Κουρτακης έχει συνεργάτη Αιμίλιο Κοτσώνη. Τους καλώ να αφήσουν τις απειλές και να έρθουν να δικάσουμε".
Από την πλευρά ο Παναγιώτης Τζένος  σημείωσε πως "Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι την ώρα που γινόταν η δίκη έγινε έφοδος της επιθεώρησης εργασίας στα γραφεία της εφημερίδας. Περιμένουμε και τα τανκς."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση