GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπουλούτ: Όποιος θέλει την Κύπρο, θα την πάρει μόνο με αίμα

O σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, αναφέρθηκε στο Κυπριακό, εκφράζοντας ιδιαίτερα ακραίες και προβληματικές απόψεις. Ο...


O σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, αναφέρθηκε στο Κυπριακό, εκφράζοντας ιδιαίτερα ακραίες και προβληματικές απόψεις. Ο Μπουλούτ υποστήριξε ότι η Κύπρος είναι "τουρκική" και πώς έχουν δώσει το αίμα τους γι’ αυτήν πολλοί ήρωες. "Πώς πήραμε πίσω την Κύπρο; Με το αίμα που έχυσαν οι ήρωές μας την πήραμε. Εάν κάποια χώρα της Ε.Ε. θέλει να πάρει την Κύπρο και δεχθεί να πληρώσει το ίδιο τίμημα, ιδού, εκεί είναι η Κύπρος, ας πάει", είπε στην Τουρκική τηλεόραση - όπως μεταδίδει το SigmaLive.

"Εκείνοι που ονειρεύονται με επιτραπέζια παιχνίδια να χωρίσουν από την πατρίδα Τουρκία την Κύπρο, την οποία πήραμε με το αίμα των ηρώων μας, τότε ας έρθουν αν είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο τίμημα. Μην εμπιστεύεστε ούτε τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, ούτε τη λογική της βασίλισσας, ούτε τα παιχνίδια της Ε.Ε., ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που στέγασε τους τρομοκράτες, ούτε εκείνους που αναθρέψαμε στην Τουρκία. Κάθε εκατοστό της Κύπρου που ποτίστηκε με το αίμα ηρώων θα το δώσουμε μόνο με αντάλλαγμα αίμα. Δεν θα δώσουμε σπιθαμή γης ούτε στην Ανατολία, ούτε νοτιο-ανατολικά, ούτε στη Μεσόγειο, ούτε στη Μαύρη Θάλασσα. Aν κάποιος θελήσει να πάρει την Κύπρο, ο μόνος τρόπος είναι να δώσει το αίμα του για κάθε εκατοστό γης, όπως έδωσαν οι ήρωές μας. Η Κύπρος είναι χώμα τουρκικό και, αν δεν πεθάνουμε όλοι μας, η Κύπρος θα συνεχίσει να είναι χώμα τουρκικό. Όποιος ονειρεύεται την Κύπρο, θα σπάσει τα μούτρα του, αυτό είναι το μόνο βέβαιο», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Στην προσπάθεια να κατακτηθεί η Τουρκία, αυτοί που ονειρεύονται να τερματίσουν την ύπαρξη της τουρκικής σημαίας και του λαβάρου στην Κύπρο το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ένδειξη και το σύμβολο της ύπαρξης μας στη Μεσόγειο θα απογοητευτούν. Αν έχετε τη δύναμη και το θάρρος, μπορείτε πληρώνοντας το τίμημα να πάρετε την Κύπρο που πληρώσαμε με το αίμα του κάθε ήρωά μας".

Σχολιάζοντας τέλος τις δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί, ανέφερε ότι τον λύπησε που ο τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι αν μπει όλη η Κύπρος στην Ε.Ε. θα ωφελήσει και την Τουρκία: "Η Τουρκική Δημοκρατία έχει ΑΕΠ σήμερα κοντά στο ένα τρις και διαθέτει το μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο. Δεν έχει ανάγκη η Τουρκία καμία βοήθεια από μία Κύπρο στην Ε.Ε.".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση