GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διορθώνει στα... ελληνικά το φάουλ με τη "Μακεδονία" ο Ταγιάνι

«Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης», αναφέρει με γραμμέν...


«Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης», αναφέρει με γραμμένη στα ελληνικά ανάρτησή του στο Τwitter ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.




Στο ίδιο πνεύμα είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του μετά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του νεοεκλεγέντος προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα Σκόπια. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του γραφείου του Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρει:

«Η πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας"».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Ταγιάνι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές επειδή στην τελευταία επίσκεψή του στη γείτονα χώρα την είχε αποκαλέσει «Μακεδονία», ενώ ισχυρίστηκε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του, Φίλιππος, είναι πρόγονοι των Σλαβομακεδόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση