GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπαν μπροστά στις κάμερες Παυλόπουλος - Τσίπρας για το Κυπριακό - ΒΙΝΤΕΟ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είχε πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο, ...


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είχε πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη στάση της ελληνικής πλευράς μετά τη συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, εν όψει της διαπραγμάτευσης της Γενεύης για το Κυπριακό, η οποία όπως είπε βρίσκεται σε ένα ευαίσθητο στάδιο.

«Θεωρώ ως θετικό και εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει μια συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων και υποστήριξη πάγιων θέσεων της ελληνικής πλευράς, σε σχέση με την αποφασιστικότητά μας να βρούμε μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση για το Κυπριακό και να υπερασπιστούμε θέσεις που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι κατά τις συνομιλίες αυτές ο κ. Αναστασιάδης είναι εφοδιασμένος με μια στέρεη γραμμή την οποία στηρίζει το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Κύπρο. Ειδικά όταν η γραμμή αυτή είναι σύμφωνη με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Γιατί όταν Ελλάδα και Κύπρος υπερασπίζονται την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπερασπίζονται στην ουσία και την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκπτώσεις σε ό,τι αφορά την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν νοούνται, διότι κάθε υποχώρηση στον τομέα αυτόν θα σήμαινε παραβίαση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου». 

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση