GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακαδημαϊκοί και ηθοποιοί αποχαιρέτησαν τον Σπύρο Ευαγγελάτο

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στον Σπύρο Ευαγγελάτο η κόρη του Κατερίνα, φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, αλλά και απλός κόσμος που συ...


Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στον Σπύρο Ευαγγελάτο η κόρη του Κατερίνα, φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι, αλλά και απλός κόσμος που συγκεντρώθηκε στο Α΄ Νεκροταφείο συνοδεύοντας στην τελευταία του κατοικία τον σκηνοθέτη, τον θεατράνθρωπο, τον δάσκαλο, τον ακαδημαϊκό, τον πνευματικό άνθρωπο, τον φίλο.

Τον Σπύρο Ευαγγελάτο, από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού θεάτρου και έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, που έφυγε από τη ζωή στις 24 Ιανουαρίου, σε ηλικία 77 ετών, αφήνοντας πίσω του πλούσια παρακαταθήκη.

Στην κηδεία του Σπύρου Ευαγγελάτου παραβρέθηκαν - εκτός των άλλων - οι Γ. Γεωργουσόπουλος, Γ. Κιμούλης, Φ. Κουβέλης, Β. Θεοδωρόπουλος, Ν. Διαμαντής, Λ. Κατσέλη, Λ. Καρυτινός, Γ. Νταλάρας, Α. Δεληβοριάς, Φ. Κομνηνού, Χρ. Διαβάτη, Κ. Μαρκουλάκης, Στ. Γουλιώτη, Λ. Παπαληγούρα, Γ. Μιχαλακοπουλος, Σπ. Παπαδόπουλος, Στ. Φασουλής, Γ. Μπέζος, κά. 

Εκ μέρους της Ακαδημίας Αθηνών, ο πρόεδρος, Λουκάς Παπαδήμος, τον αποχαιρέτησε καταθέτοντας «δάφνινο στεφάνι στον σπουδαίο δημιουργό, μεγάλο δάσκαλο, άξιο και πολύ αγαπητό συνάδελφο και ακαδημαϊκό». 

Εκ μέρους των πρυτανικών αρχών και της Συγκλήτου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρύτανης, Θάνος Δημόπουλος, απηύθυνε το «ύστατο χαίρε».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, από τους ηθοποιούς του, αποχαιρέτησε τον δάσκαλο, λέγοντας: «Θα μας λείψει η μοναδική αίσθηση του χιούμορ που τον διακατείχε, το σπάνιο ήθος και η ευγένειά του και το μεγαλειώδες του πνεύματος. Δεν θα λείψει όμως η μεγαλειότητά του, γιατί αποτελεί ήδη κεφάλαιο της ιστορίας μας». 

Δήλωσαν για τον Σπύρο Ευαγγελάτο  

Η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου:«Ο Σπύρος Ευαγγελάτος υπήρξε και θα είναι ένας από τους μεγάλους θεατρανθρώπους του τόπου μας. Άνοιξε με το έργο του νέους δρόμους στο θέατρο. Με τη σπουδαία ακαδημαϊκή του κατάρτιση, μόρφωση και προσφορά, ανέβασε το επίπεδο της τέχνης του θεάτρου στον τόπο μας. Έχουμε υπάρξει όλοι μαθητές του κι έχει αφήσει μια πολύ σπουδαία παρακαταθήκη στον τομέα του πολιτισμού. Ο τόπος του οφείλει πολλά. 

Θάνος Μικρούτσικος: «Μεγάλη προσωπικότητα της ελληνικής τέχνης, μια μορφή αναγεννησιακή που καθόρισε με την δουλειά του την πορεία του ελληνικού θεάτρου και των γραμμάτων. Ήταν μεγάλη μου τιμή να συνεργαστώ μαζί του. Θα τον θυμάμαι με πολύ μεγάλη τρυφερότητα». 

Νικήτας Κακλαμάνης: «Ένας μεγάλος δημιουργός της θεατρικής τέχνης και ένας μεγάλος δάσκαλος».

Δημήτρης Πιατάς:«Υπήρξε ο πνευματικός μου πατέρας, ο μέντορας μου. Του χρωστώ τα πάντα. Ήταν, είναι και θα είναι στη μνήμη του θεάτρου». 

Γιώργος Μπαμπινιώτης:«Μια μεγάλη φυσιογνωμία του θεάτρου, ένας θεατράνθρωπος ο οποίος ανέδειξε το ελληνικό θέατρο, τη μεγάλη δραματουργία, φέρνοντας στο φως άγνωστα έργα. Ένας εραστής της θεατρικής ποιότητας, ένας δάσκαλος που άφησε πίσω του ανθρώπους οι οποίοι τιμούν και θα συνεχίσουν με την αγάπη που είχε ο ίδιος, την προσφορά στο θέατρο».

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση