GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιμένεθ: Αγαπώ αυτό το σήμα, θα πάω μέχρι θανάτου με τους παίκτες μου

«Φτιαγμένος» με την ΑΕΚ και βέβαιος ότι μπορεί να κάνει την αντεπίθεσή της εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ.  Ο Ανδα...


«Φτιαγμένος» με την ΑΕΚ και βέβαιος ότι μπορεί να κάνει την αντεπίθεσή της εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ. 

Ο Ανδαλουσιανός δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη επί του Αστέρα (2-0) και χαρακτήρισε όνειρό του το να έχει πάντα η ομάδα την αγωνιστική συμπεριφορά του πρώτου ημιχρόνου. 

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι μεγαλύτερη συνεισφορά στο σημερινό αποτέλεσμα είχε ο προηγούμενος προπονητής, με τον ίδιο, όπως είπε, να κάνει μια ένεση ψυχολογίας. 

Όσο για τα μεταγραφικά, ο Χιμένεθ παραδέχθηκε ότι θα είναι ευπρόσδεκτη τυχόν ενίσχυση, ωστόσο τόνισε ότι θα πάει «μέχρι θανάτου» με τους παίκτες που έχει. 


Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ 

Για το τι πιστεύει ότι ήταν καθοριστικό για να αλλάξει η ΑΕΚ εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς: «Αυτό που χρειαζόταν ήταν η νίκη. Η ομάδα χρειαζόταν μια νίκη για να σταματήσει το σερί χωρίς νίκη. Και η συμπεριφορά που έδειξε η ομάδα, η θέληση που έδειξε από το πρώτο λεπτό για να πάρει το ματς». 

Για το αν πιστεύει πως αυτό θα είναι κάτι προσωρινό: «Ελπίζω πως όχι. Αυτό που θέλουμε είναι να δουλέψουμε ώστε η ομάδα κάθε φορά να βγαίνει στο γήπεδο με την ίδια συμπεριφορά ως το 90'. Έπεσε λίγο ο ρυθμός κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, θα το δουλέψουμε αυτό». 

Για τα μεταγραφικά: «Οταν ένας προπονητής έρχεται τέτοια περίοδο, πρέπει να προσαρμοστεί στους παίκτες που έχει. Αυτή είναι η καλύτερη μεταγραφή που μπορεί να κάνει. Τώρα, αν έρθει κάτι καλύτερο, ακόμη καλύτερα. Αν η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί, θα πρέπει να αποκτήσει ποδοσφαιριστές που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ομάδας. Αν δεν έρθει κανείς, θα πάω μέχρι τέλους, μέχρι θανάτου, με τους παίκτες που έχω». 

Για το πρώτο του συναίσθημα όταν μπήκε στο γήπεδο: «Πολύ όμορφες αναμνήσεις σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ. Χάρηκα πολύ όταν είδα κάποια πρόσωπα που γνωρίζω και αισθάνθηκα ένα σήμα που το αγαπάω». 

Για το αν θα προτείνει αυτός παίκτες ή θα αναλάβει ο τεχνικός διευθυντής: «Ο προπονητής πρέπει να προτείνει το στυλ ποδοσφαιριστή που θέλει. Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι ότι επειδή είμαστε περαστικοί, δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτες και να τους αφήνουμε στους επόμενους. Οι προπονητές θέλουν πάντα τους καλύτερους παίκτες, αλλά οι διοικήσεις πρέπει να σκέφτονται το μέλλον τους». 

Για το τι προσέθεσε τακτικά στην ΑΕΚ για αυτό το ματς: «Έχουμε νικήσει αλλά αν είχαμε χάσει, με δύο προπονήσεις, θα μπορούσα να δείξω ότι δεν έχω ευθύνη. Ευτυχώς νικήσαμε και μεγάλη συνεισφορά σε αυτό έχει ο προηγούμενος προπονητής. Χωρίς να αξιολογήσω το τι έχει γίνει στο παρελθόν, το μόνο που προσπάθησα να κάνω ήταν μια ένεση ψυχολογίας για να μπουν οι παίκτες μου δυνατά στο γήπεδο». 

Για το πού νομίζει ότι κινήθηκε η ομάδα, σε ποσοστό, σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες της: «Στη φυσική κατάσταση, έδωσαν το 100% αν και δεν έβγαλαν και τα 90 λεπτά όπως ήθελα εγώ. Η υποχρέωση μου και αυτό που ονειρεύομαι είναι η ομάδα επί 90 λεπτά να έχει την αγωνιστική συμπεριφορά που είχε στο πρώτο ημίχρονο». 

Για το πώς αισθάνεται που επέστρεψε στους πάγκους μετά από 1,5 χρόνο: «Καλά! Οταν κάποιος πάει στο Κατάρ, φεύγει με γεμάτη τσέπη και δεν έχει και μεγάλη διάθεση να δουλέψει. Με προσέλκυε η ιδέα να επιστρέψω στην Ισπανία, είχα κάποιες προσφορές, ήμουν πολύ κοντά στο να υπογράψω σε μια ομάδα αλλά η κατάσταση του ποδοσφαίρου είναι δύσκολη παντού, εκτός από τα Εμιράτα και την Κίνα. Προσπάθησα να είμαι καλά με τον εαυτό μου και να είμαι πεπεισμένος για το τι πραγματικά θέλω. Για να γυρίσω στην ΑΕΚ δεν σκέφτηκα τα λεφτά, κοίταξα μέσα μου και είχα μεγάλη όρεξη για να επιστρέψω». 

Για το αν του είχε γίνει πρόταση για τεχνικός διευθυντής στην εθνική Ελλάδας: «Ακούστηκε αυτό το θέμα, όπως ακούστηκε ότι θα πάω στο Μεξικό, στην Ιαπωνία κλπ. Ήταν φήμες». 

Για τη θέση στην οποία θα έπαιρνε παίκτη αν μπορούσε να κάνει μόνο μία μεταγραφή: «Συγγνώμη, πρέπει να δουλέψω με την ομάδα μου, με τους παίκτες μου. Δεν μπορώ να δείξω μια θέση, πρέπει να σεβαστώ τους παίκτες μου. Αν δείξω μια θέση και δεν έρθει παίκτης, έχω κάνει ζημιά σε αυτόν που είναι ήδη στο ρόστερ». 

Για το αν είναι εύκολο ή δύσκολο το γεγονός ότι έχει σερί ματς: «Πολύ δύσκολο. Είμαι τρεις μέρες εδώ, έχουμε κάνει μόνο δύο προπονήσεις και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι δεν έχουμε κοιμηθεί καθόλου, εγώ και οι συνεργάτες μου. Ήταν μια τρέλα, έπρεπε να γνωρίσω τους παίκτες, να δω πώς παίζει ο Αστέρας, μια τρέλα. 

Αύριο το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι αποκατάσταση, η επόμενη μέρα θα είναι πιο δύσκολη και εγώ θα πρέπει να βγάλω αποστολή, χωρίς να γνωρίζω το 100% των παικτών μου. Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε μια διακοπή λόγω εθνικών ομάδων ώστε να ηρεμήσουμε λίγο. Αυτό είναι το πρόγραμμα όμως και πρέπει να το δεχθούμε». 

Για το πότε θα επιστρέψει ο Τσιγκρίνσκι: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, είναι ένας από αυτούς που γνώριζα περισσότερο λόγω του παρελθόντος που είχε στην Ισπανία. Μίλησα μαζί του, μετά την συζήτηση που είχαμε μου είπε ότι χρειάζεται λίγες μέρες, ελπίζουμε να είναι σύντομα».

Πηγή: sport-fm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση