GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Είμαστε μπροστά σε μια κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ – ΒΙΝΤΕΟ

«Η συζήτηση μέχρι τώρα δεν φανερώνει ότι έχουμε αντιληφθεί πόσο σημαντική για την επιβίωση της χώρας είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία η αλι...


«Η συζήτηση μέχρι τώρα δεν φανερώνει ότι έχουμε αντιληφθεί πόσο σημαντική για την επιβίωση της χώρας είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία η αλιεία», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή  για τα αγροτικά.

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε πως «αν θέλουμε να μην σβήσει ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση θα πρέπει να δεσμευτούμε σε εθνικό επίπεδο πως θα περιορίσουμε:

- το ΦΠΑ αγροεφοδίων

- το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και αγροτικού πετρελαίου ώστε να πλησιάσουμε τους ευρωπαϊκού Μέσους Όρους

- τη φορολογία

Εφαρμόσατε στους αγρότες βιβλία εσόδων - εξόδων χωρίς έλεγχο της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Ο πρωθυπουργός - με μεγάλη καθυστέρηση όπως συμβαίνει συνήθως - είπε σήμερα, ότι θα ξαναδούμε το φόρο στο κρασί και τον ΦΠΑ σε ορισμένα εφόδια. Παραδέχεστε εμμέσως ότι μέχρι σήμερα η πολιτική σας έχει φέρει αύξηση της φοροδιαφυγής και αύξηση της αδήλωτης εργασίας. Υπερφορολογείτε τους νομοταγείς και μειώνετε τα κρατικά έσοδα. Ελλάδα δηλαδή», συμπλήρωσε.

«Το πολιτικό σύστημα εδώ στην Αθήνα πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να παραχθεί πλούτος στην περιφέρεια. Κομβικής σημασίας είναι η υιοθέτηση κινήτρων και αντικινήτρων για να υπάρξουν νέα ισχυρά συλλογικά σχήματα (ομάδες και οργανώσεις παραγωγών). Το φορολογικό σύστημα πρέπει να μην αποτρέπει τους παραγωγούς από το να παράγουν υπερφορολογώντας το στάρι. Καταλήγεις σαν χώρα να έχεις ψωμί από εισαγόμενο στάρι», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στα ΜΜΕ, ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση περνάει σε άλλη πίστα. Μετά από τις προσπάθειες συνεννόησης με την διαπλοκή, μετά από πολλά γεύματα, πολλούς καφέδες με καναλάρχες, εκδότες, εργολάβους, με επίδοξους  καναλάρχες μιντιάρχες, με ιδιοκτήτες βοσκοτόπων αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Αναλαμβάνει η ίδια πλέον τους δημοσιογραφικούς ομίλους. Η επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ ανατέθηκε ήδη στον κ. Μουλόπουλο, έμπιστο του κ. Τσίπρα και πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής.

Είναι φανερό ότι είμαστε μπροστά σε μια κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ. Με μοχλό τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να ελέγξει και να συνετίσει ΜΜΕ που μέχρι χθες καταριόταν».

Δείτε το βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση