GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: Στόχος της κυβέρνησης είναι οι ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις

Η ΝΔ ταυτίστηκε με τον Σόιμπλε στο θέμα του τρόπου διανομής του πλεονάσματος και «υπέστη πανωλεθρία σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο υπουργός...


Η ΝΔ ταυτίστηκε με τον Σόιμπλε στο θέμα του τρόπου διανομής του πλεονάσματος και «υπέστη πανωλεθρία σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «υπέστη πανωλεθρία σε όλα τα επίπεδα, στο κοινωνικό, στο πολιτικό, στο προγραμματικό, διότι δεν είχε να πει τίποτα και μάλιστα βγήκε και με μία κριτική αντιφατική μέσα σε μία εβδομάδα. Από τη μία ταυτίστηκε απόλυτα με όλη την γκρίνια και την εμπάθεια του Σόιμπλε, αυτό έκανε, δεν έκανε τίποτα άλλο, και έρχεται μετά από μία εβδομάδα προσπαθώντας να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου, να κατηγορήσει την κυβέρνηση για υποταγή στον Σόιμπλε».

Χαρακτήρισε ως «καθαρά τιμωρητική, χωρίς καμία βάση» την άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους συνταξιούχους και τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα δημιουργήσει τους όρους «ώστε η χώρα μας να βγει από τα μνημόνια» και πως στόχος της είναι «να πάμε πλέον σε ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις, οι οποίες θα αποκαταστήσουν μία στοιχειώδη ισορροπία. Αυτό είναι το στοίχημα του 2017».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία δύο χρόνια έχει πάρει άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δανειστές και την ελληνική κυβέρνηση.

«Το γνωρίζουμε αυτό», πρόσθεσε, «και βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή όπου ακριβώς, επειδή είμαστε στο παραπέντε κάποιων αποφάσεων, οξύνονται και οι όποιες πια αντιθέσεις υπάρχουν όχι μόνο ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους δανειστές, αλλά και ανάμεσα στο στρατόπεδο των δανειστών. Αναφέρομαι στους πιο ακραίους, τον κ. Σόιμπλε και τους υπόλοιπους, οι οποίοι πλέον έχοντας την εμπειρία μιας σφικτής, ακραίας λιτότητας τα τελευταία χρόνια, ιδίως στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, θεωρούν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο βρισκόμαστε και φαίνεται ότι πάνω στην πλάτη της Ελλάδας παίζονται αυτά τα παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση