GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας με Μέρκελ για ευρωτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, πριν την επίσκεψ...


Τηλεφωνική επικοινωνία αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, πριν την επίσκεψή της στην Τουρκία, στις 3 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τηλεφωνική επικοινωνία ζήτησε η κ. Μέρκελ, ενώ η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις ευρωτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία, με αντικείμενο της επίσκεψης την κρίση με τους πρόσφυγες από τη Συρία και τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.

Η επίσκεψη της Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί έπειτα απ' αυτή της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, η οποία αναμένεται το Σάββατο στην Άγκυρα.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία έχουν ενταθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, την οποία η Άγκυρα αποδίδει στο δίκτυο του εξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

Το Βερολίνο έχει εκφράσει την ανησυχία του για την έκταση των διώξεων που έχουν εξαπολυθεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και στο πλαίσιο των οποίων έχουν συλληφθεί περίπου 43.000 άνθρωποι ενώ περισσότεροι από 100.000 έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί από την πλευρά της το Βερολίνο ότι «προσφέρει καταφύγιο» σε πραξικοπηματίες που διέφυγαν από την Τουρκία και σε μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα, την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση